Miss Suomi on eläinrakas bisnesnainen

Missin kruunu ei ole mullistanut 24-vuotiaan Lotta Hintsan elämää. Hintsan kaksi koiraa pitävät huolen siitä, että kadullakin huomio kohdistuu ensin koiriin ja sitten vasta hihnan toisen päähän.

viihde
Miss Suomi Lotta Hintsa kahden koiransa kanssa Jyväskylän satamassa.
Tuoreen missin ensimmäiset viikot ovat olleet kiireisiä mutta välillä sentään on ehtinyt piipahtamaan kotikaupunkiin kiekkoilijakumppania ja pariskunnan koiria tervehtimään. Elina Kinos tapasi tuoreen Suomen kauneimman Jyväskylän satamassa.

Jyväskyläläinen Lotta Hintsa kruunattiin kuluvan vuoden Miss Suomeksi pari viikkoa sitten. Kruunaaminen täytti Hintsan kalenterin hetkessä, mutta muuten se ei Hintsan elämää ole muuttanut.

- Odottelen, että muuttuisin joksikin kurpitsaksi tai prinsessaksi, mutta sitä ei ole vielä tapahtunut. Ei sitä itse huomaa, samalla tavalla sitä laittaa sata prosenttia kaikkeen, mitä tekee, Lotta Hintsa nauraa.

Tällä hetkellä missivuosi on se juttu, mihin Hintsa panostaa kaikkensa. Tavoitteena on näyttää vahvan naisen mallia.

- Haluan olla esikuva, vaikka se on mieletön klisee. Jokaisella naisella on oikeus tuntea olevansa lumoava, mutta se vaatii rohkeutta.

Hintsa painottaa, että kaikki voivat olla halutessaan kauniita ja upeita.

- En peilaa elämääni ulkonäön kautta. Jos olen elämässäni jotain saavuttanut, niin se on siksi, että olen osannut sen homman.

Rohkeutta maailmalta

Lotta Hintsa on syntynyt Nurmossa ja kotiutunut Jyväskylään, mutta kantimia löytyy myös maailmalta.

- Uskoisin, että olen rohkeampi ja itsevarmempi kohtaamaan erilaisia ihmisiä. Esimerkiksi Etiopiassa suurin osa ihmisistä joutuu taistelemaan elämänsä edestä päivittäin, ja se näkyy ihmisten luonteessa ja asenteessa.

Missin työssä taidosta kohdata ihmisiä on hyötyä. Vapaa-ajallaan Lotta Hintsa saa kuitenkin kulkea varsin rauhassa. Chihuahua Lili ja pomeranianin pentu Nami pitävät huolen siitä, että huomio kohdistuu ensin heihin ja sitten vasta hihnan toisen päähän.

- Koirat ovat hyvä hämäys, Hintsa nauraa.

Piinkova bisnesnainen

Vaikka luonto ja eläimet on rankattu korkealle Lotta Hintsan elämässä, työhaaveet kallistuvat kaupan alalle. Asuuko missin sisällä bisnesnainen?

- Kyllä! Te voitte käydä kysymässä vielä mun entisiltä työntekijöiltäni, myymäläpäälikkönä aiemmin työskennellyt Hintsa nauraa.

Opinnot kauppakorkeakoulussa saavat nyt kuitenkin odottaa. Ensin hoidetaan missivuosi, sitten mietitään, mitä tehdään.

- Vähän tälleen, että jätetään mahdollisuudet auki. Strategiapuoli kiinnostaa, Hintsa miettii.