Hyppää sisältöön

Ruokakulttuuria vähemmän ryppyotsaisesti

Kemiläinen Petri Myllykoski osallistui ensimmäistä kertaa ravintolapäivään, vaikka miehellä olisi aiemminkin riittänyt rahkeita pop up -ravintolan pitoon.

Kuva: Kati Siponmaa / Yle

Petri Myllykosken kellarista löytyy tarvikkeita jos jonkilaisen ulkoilmatapahtuman pitoon. On paellapannua ja huvitelttaa ja ties mitä, ihan vuokrattavaksi asti.

Silti aktiivisella ruuanlaiton harrastajalla järjestyi nyt ensimmäistä kertaa mahdollisuus osallistua ravintolapäivään. Mies muutti oman taloyhtiönsä porttikongin lauantaina parin ruokalajin ravintolaksi.

- Lohisoppaahan minä oon tehnyt muissa tapahtumissa aiemmin ja se on semmonen helppo. Mutta lisäksi halusin jotain erikoisempaa ja siksi tein toiseksi ruuaksi banaani-broileriwokkia, kertoo "Kukkis-Pete" oman ravintolansa antimista.

Merilappilaiset rohkeasti mukaan

Myllykoski kertoo ravintolapäivänä liikkeellä olleen hyväntuulista väkeä. Tunnelmaan vaikutti osaltaan aurinkoinen sää.

Seuraavan kerran kuka tahansa voi laittaa ilman ylimääräistä byrokratiaa ravintolan päiväksi pystyyn elokuussa. Myllykoski näkisi silloin mielellään Meri-Lapissa useampiakin pop up-ravintoloita.

- Kaikki, jotka vaan haluavat ja keksivät jotain myytäviä ruoka-asioita, niin ei muuta kuin mukaan vain. Tässä ei tarvitse mitään ihmeitä. Hygieniapassi on tietysti hyvä olla, mutta muuten ei tarvitse byrokratiasta välittää, Myllykoski kannustaa muitakin ruokaharrastajia.

Myllykoski aikoo itse olla seuraavan kerran soppakauhan varressa Kemin sisäsataman kesäkauden avajaisissa kesäkuun 8. päivä.

- En tiedä vielä, onko silloin tarjolla kalakeittoa vai makkaraa, mutta jotain ihan varmasti, sanoo mies, jonka voi kesän aikana bongata paitsi kauhan varresta, niin myös klovninasussa pellekaksikko Bihiwi ja Bahawin näyttäytyessä esimerkiksi lastentapahtuma Rondellissa.

.
.