Erottaja muuttuu bussipysäkistä piazzaksi

Erottajalla sijaitsevan Lauttasaaren bussien päätepysäkin tilalle suunnitellaan piazza -tyyppistä kaupunkiaukiota.

pysäkit

Esplanadin puiston päässä olevalle Erottajan aukiolle suunnitellaan autotonta oleskelualuetta. Nykyään Lauttasaaren linja-autojen päätepysäkkinä toimiva Ravintola Teatterin edusta muuttuisi tulevaisuudessa kokonaan kävelykaduksi.

- Se varmasti elävöittää koko aluetta ja tekee samalla liikenteen turvallisuuden ja jalankulun vähän helpommaksi sillä alueella, sanoo kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Risto Rautava.

Nykyiset Linja-autoliikenteen päätepysäkit siirtyvät etäämmälle ja alue liitetään osaksi kävelykeskustaa.

- Siihen tulee uusi suojatie Mannerheimintien yli lähelle Bulevardia ja samoin sieltä sitten poistuu yksi ajoramppi siitä ravintola Teatterin kulmalta.

Suunnitelman mahdollistama asemakaavamuutos on kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyssä tiistaina.

Kohti autottomuutta

Kaupunkisuunnistelussa suositaan nykyään kävelykatuja ja vähennetään autojen liikkumista keskusta-alueella.

- Kyllähän se ihan selvä suuntaus on ja jos isosti ajatellaan, niin tämmöiset maanalaiset ratkaisut ovat avaintekijä tulevaisuudessa. Silloin me voisimme oikeasti tehdä isompiakin ratkaisuja koko keskustan osalta ja tarkoitan tällä tietysti keskustatunnelia.

Keskustan elävöittäminen ei yleensä aiheuta vastarintaa, mutta Rautava epäilee, että Erottajan suunnitelma saattaa herättää eri mielipiteitä.

- Sinänsä tässä on kyse on melko pienestä kaavasta, mutta kun se on noin keskeisellä alueella, niin se saattaa sitten herättää keskustelua.