1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ylen sääkuva päätyi laittomasti Nanson markkinointivideoon

Keväällä Yle.fi-sivulla julkaistu lukijan ottama revontuli-kuva on päätynyt laittomasti Lenita Airiston tuottamaan Nanson markkinointivideoon. Nanso Group ei tiennyt, että videolla rikotaan tekijänoikeuksia. Airisto sai luvan kuvan käyttöön vasta videon julkaisemisen jälkeen.

Kuva: Markku Repo

- Lenitaan tullaan olemaan yhteydessä, sanoo Nanso Groupin liiketoimintajohtaja Maria Ylisiurunen.

Nanson Youtube-videopalvelussa julkaistu video alkaa ja loppuu lappeenrantalaisen Markku Revon revontuli-kuvalla. Airisto on omien sanojensa mukaan ottanut kuvakaappauksen Yle.fi-sivuilla olevasta kuvagalleriasta.

Airisto oli itse yhteydessä Yle Etelä-Karjalan toimituksen kysyäkseen kuvaajan nimeä.

Tekijänoikeuksista kysyttäessä hän totesi, että hänestä otettuja kuvia käytetään alituiseen ilman lupaa, joten hän ei kokenut tarpeelliseksi kysyä kuvan tekijänoikeuksia kuvaajalta.

Airisto oli kuvaajaan yhteydessä saatuaan hänen nimensä ja yhteystietonsa. Kuvaaja antoi luvan kuvan käyttöön Airiston yhteydenoton jälkeen.

Nanso ei ollut tietoinen tekijänoikeusrikkomuksesta. Ylisiurunen sanoo, että luvatta käytetyt kuvat tullaan leikkaamaan pois videosta.

Yle julkaisee katsojien kuvaamia sääkuvia tv-uutisissaan ja niistä myös koostetaan kuvagallerioita Yle uutisten sivulle.

Linkki Nanson markkinointivideoon. (siirryt toiseen palveluun)

_Lisäys tehty 21.5. klo 10.06: Lenita Airisto otti yhteyttä kuvaajaan saatuaan hänen nimensä ja yhteystietonsa. _