1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Jollan mielessä muitakin mobiililaitteita

Suunta 400 euron esikoispuhelimesta on hienompiin ja kalliimpiin, vihjaa toimitusjohtaja Tomi Pienimäki.

Talous
Jollan esittelemä uusi puhelin
Jolla esitteli maanantaina ensimmäisen älykännykkänsä.

Suomalainen matkapuhelinkehittäjä Jolla tavoittelee maltillisesti satojen tuhansien puhelinten myyntiä. Jollan ensimmäinen tuote julkistettiin maanantaina ja kyseinen älypuhelin tulee myyntiin loppuvuodesta.

Käytännössä markkinoilla myydään tällä haavaa noin miljardi älypuhelinta, mistä satojen tuhansien siivu ei toisi Jollalle edes prosentin markkinaosuutta.

- En sanoisi, että tavoitteet ovat pieniä, toimitusjohtaja Tomi Pienimäki sanoo Yle Uutisille.

- Me saamme jo kannattavaa liketoimintaa, jos pääsemme noihin lukuihin. Totta kai toivomme, että pääsemme myös ihan oikeasti lentoon ja niihin prosentteihin.

Puhelin on nyt maanantaina saatu kuluttajien silmille, mutta kauppoihin sen matka kestää puolisen vuotta. Pienimäen mukaan yhtiöllä on kuitenkin tarve tunnustella jo markkinatunnelmia. Eikä puhelinjulkistusten kanssa haluta menetellä kaavalleen isojen perässä:

- Olemme koittaneet tehdä asioita eri tavalla kuin markkinoilla on totuttu.

Jolla-puhelimen hintalappuun on jo kirjoitettu 400 euroa. Ainakaan tässä vaiheessa tulokas ei ole halunnut profiloitua markkinoiden fiineimmäksi ja hintavimmaksi.

- Mutta emme ala missään nimessä hinnalla kilpailemaan, Pienimäki toppuuttelee.

- Myöhemmin päästään sillä eteenpäin, että tuodaan vielä hienompia teknisiä ominaisuuksia.

Onko tämä vihjaus tulevista tuotteista? Kyllä vain.

- Kyllä tästä vaisu tarina tulee, jos julkaisemme vain yhden puhelimen. Ei tässä mitään konkreettisempia suunnitelmia kerrota, mutta totta kai on tavoitteita, että julkaisemme muitakin puhelimia kuin vain tämän ensimmäisen.

Jolla ei itse valmista puhelimiaan, vaan ne tehdään alihankintana Aasiassa. Jollalla on kuitenkin puhelinmalli - toisin kuin mobiilikäyttöjärjestelmät aiemmin lanseeranneilla haastajilla Firefoxilla tai Ubuntulla.

- On ilmeistä, että profiloidumme haastajaksi tällä markkina-alueella, toimitusjohtaja toteaa.