Wasalandian vuoristorata nousee belgialaisvoimin

Huvipuistoon tulevan vuoristoradan rakennustyöt ovat kovassa vauhdissa. Radan palojen ympärillä häärii niin puiston omia työntekijöitä kuin myös belgialainen neljän miehen asennusporukka.

Kotimaa
Vuoristoradan asentajat työssään.
Vuoristoradan asentajat työssään.Yle/ Terhi Varjonen

Wasalandian parkkipaikka on täynnä erilaisia metalliosia. On putkia, levyjä ja ristikoita. Osat ovat numeroidussa järjestyksessä ja pala palalta rataa lähdetään niistä kasaamaan. Wasalandian johtaja Tuomas Luukkonen kertoo, että rakentaminen kestää kuluvan viikon.

- Tarkoitus on, että rata on valmis loppuviikosta. Asennusporukka kysyi, että kuinka kauan täällä on valoisaa? Meinaavat tehdä pitkiä päiviä, että vuoristorata valmistuu ajoissa, sanoo Luukkonen.

Vuoristoradan pituus on 335 metriä ja se kohoaa 14 metrin korkeuteen. Rata on tarkoitettu koko perheelle ja pituusrajana on 120 senttiä. Rata tulee olemaan heti kauden alusta lähtien käytössä. Huvipuisto Wasalandia ja Tropiclandian ulkovesipuisto avataan yhtäaikaa 15.6.

Tuttu rata

Belgialainen Andy Gillissen on yksi vuoristoradan asentajista. Gillissen on radan kanssa hyvin tuttu, sillä hän on sen myös purkanut Itävallassa. Työt ovat Vaasassa edenneet hyvin, paitsi että miehen tarvitsemat työkalut olivat vielä tulollaan. Osat on käyty läpi ja jaoteltu. Lisäksi radan pohjakin on jo valmiina odottamassa.

Tämänhetkinen säätila on Gillissenin mukaan mitä parhain vuoristoradan kasaamiseen.

- On hyvä että on lämmin ja pieni tuuli käy. Ei tule liian tukalaa. Tuuli ei pahemmin haittaa mutta jos se yltyy niin, ettei nostokraana voi työskennellä, silloin ei tehdä mitään. Onneksi sääennusteet näyttäisivät ettei tuuli tule yltymään, sanoo Gillissen.

Valmiina radan pitäisi olla loppuviikolla. Sitten alkaa neljän miehen rakennusporukalla olla jo kiire Unkarin Budapestiin.

- Siellä puretaan kokonainen huvipuisto ja siirretään se Egyptin Hurghadaan. Se onkin sitten jo useamman kuukauden keikka, kertoo Gillissen.

Uudistuksia muuallekin puistoon

Vuoristorata on kesän investoinneista luonnollisesti suurin, hintalappu on 400-500 000 euron tietämillä. Pieniä uudistuksia tehdään myös muualla huvipuistossa. Uusia pelejä ja 3D-filmejä on ainakin tulossa.

Vesipuistossa lastenaltaisiin tulee uusia toimintoja, mm. liukumäkiä. Isompi urakka on mahdollisesti edessä myöhemmin tänä vuonna kun päärakennuksen katto joutuu remonttiin, kertoo puistonjohtaja Tuomas Luukkonen.