Hyppää sisältöön

Korealaiset yritykset kilpasilla taipuvien näyttöjen kehittämisessä

LG on esitellyt ensimmäistä taipuvaa mobiilinäyttöänsä. Taipuisat OLED-näytöt ovat teräväkuvaisia, ohuita ja iskunkestäviä. Korealaiset LG ja Samsung ovat kilpaa tuomassa uutta tekniikkaa TV- ja mobiilimarkkinoille.

Kuva: Wall Street Journal

Korelainen viihde-elektroniikkavalmistaja LG on eilen esitellyt älypuhelimiin sopivaa uuden sukupolven taipuisaa OLED-näyttöä Society of Information Displayn näyttöteknologian tapahtumassa Kanadan Vancouverissa, kertoo Wall Street Journal (siirryt toiseen palveluun).

LG ei ole ensimmäisenä apajilla. Myös Korean toinen suuri viihde-elektroniikkayritys Samsung esitteli prototyyppiä Las Vegasin Consumer Electronics -messuilla vuoden alussa. Kyseisillä messuilla molemmat yhtiöt esittelivät myös samaan teknologiaan perustuvia kaarevia televisioita.

OLED-näytöt käyttävät valontuotantoon perinteisten LED-näyttöjen nestekristallien sijasta orgaanisia yhdisteitä. Taipuisuuden lisäksi uudet näytöt ovat kuvalaadultaan terävämpiä ja ohuempia kuin vanhat LED-mallit.

Pienempi valmistaja johdossa

LG on ottanut kisassa erävoiton suuremmasta kilpailijastaan Samsungista. Yhtiö julkaisi ensimmäisen tasanäyttöisen OLED-television jo vuoden alussa, ja on tuomassa ensimmäistä kaareutuvaa mallia Korean markkinoille kesäkuussa.

Taipuisan näytön etuna on kestävyys ja pieneen tilaan mahtuminen. Telegraphin (siirryt toiseen palveluun) sivuilla nähtävillä olevassa Samsungin taipuvien mobiilinäyttöjen konseptivideoissa esiteltiin jo vuoden alussa kokoontaitettava laite, joka suljettuna toimii älypuhelimena ja avattuna tablettina.

Kaareutuvien näyttöjen yleistymiseen kansainvälisillä markkinoilla voi vielä mennä useita vuosia, sillä teknologian massatuotannossa on edelleen ongelmia.