1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tekniikka

Brittisivusto: Näin nopeasti kännykkäsi arvo laskee

Mikä puhelinmalli on säilyttänyt jälleenmyyntiarvonsa parhaiten, mikä laskee kuin lehmän häntä?

tekniikka
Tekstiviesti älypuhelimen näytöllä.
Tiina Jutila / Yle

Brittisivusto CompareMyMobile.com seuraa, minkä verran puhelimia jälleenmyyvät ja kierrättävät yhtiöt käytetyistä puhelimista Iso-Britanniassa maksavat.

Esimerkiksi Motorola Razr i -mallin jälleenmyyntiarvo oli toukokuun puolivälissä laskenut vuoden alusta yli 40 prosenttia. Nyt siitä saisi 82 puntaa eli noin 97 euroa, kun siitä tarjottiin korkeimmillaan 151 puntaa eli noin 178 euroa.

Sivuston mukaan Samsung Galaxy S III:n arvo on laskenut vuoden alusta 27 prosenttia noin 225 euroon.

Applen 32-gigaisen iPhone 4S -mallin arvo taas on laskenut samassa ajassa 14 prosenttia 254 euroon. Saman puhelimen uudempi malli samankokoisella muistilla on menettänyt arvoaan nopeammin: Siitä tarjottava summa on kutistunut vuoden alusta 24 prosenttia 349 euroon.

Nokian uutuus ui vastavirtaan

Nokian Lumia 820 -mallin arvo on laskenut vuoden alusta noin 20 prosenttia noin 171 euroon.

Lumia 920 -puhelimen arvo on sen sijaan laskenut vain noin kolmisen prosenttia. Siitä tarjottiin toukokuun puolivälissä korkeimmillaan noin 243 euroa, kun vuoden alussa tarjous oli 250 euron tienoilla.

Vastavirtaan liikkuu vasta keväällä myyntiin tullut Lumia 620, josta tarjottiin toukokuun puolivälissä noin 95 euroa, noin euron enemmän maaliskuun alussa.

Lue seuraavaksi