Parkkitalo tarvitaan - sairaanhoitopiiri haluaa Porin kaupungin mukaan

Keskussairaalan parkkipaikkapula vaatii pikaisia ratkaisuja. Uusi parkkitalo rakennettaisiin Porin rautatieaseman ratapihan ja valtatie 2:n väliin.

Kuva: Yle

Satakunnan Sairaanhoitopiiri yrittää saada keskussairaalan uuden parkkitalon rakennussuunnitelmia etenemään.

Sairaanhoitopiirin hallitus käsittelee maanantaina esitystä, jonka mukaan Porin kaupunkia pyydettäisiin lähtemään mukaan valtatien ja rautatien väliin rakennettavan parkkitalon omistajaksi. Samalla halutaan saada Liikennevirasto myymään tai vuokraamaan parkkitalon tontti uudelle parkkitaloyhtiölle.

Sairaanhoitopiiri tarvitsee keskussairaalan lähelle lisää parkkitilaa. Parkkialueet ovat jo tällä hetkellä riittämättömät, ja jatkossa sairaala-alue laajenee, kun psykiatrinen sairaanhoito siirtyy Poriin vuoteen 2018 mennessä.

Sairaanhoitopiirin huollon johtaja Tapio Kallio sanoo, että parkkitalon rakentaminen on välttämätöntä ja kiireellistä. Parkkitalon pitäisi olla valmis jo vuonna 2015. Autopaikkoja talossa pitäisi olla noin 600.

Sairaanhoitopiiri yritti vähentää parkkipaikkapulaa ostamalla bussivuoroja Porin keskustan ja keskussairaalan välille. Vuoroilla oli kuitenkin niin vähän käyttäjiä, ettei vuorojen hankkimista jatketa.