Hyppää sisältöön

"Työpaikat meni alta"

Lappeenrannan Parocin tehtaan alasajo on vetänyt tehtaan 250 työntekijää hiljaiseksi. Pääluottamusmies ei usko, että kovin monella riittää halua muuttaa muille paikkakunnille Parocin työpaikan perässä.

Pääluottamusmies Esa Hyväri Kuva: Yle

- Hiljaisia poikia on. Keskustelut on nyt sitä luokkaa, että työpaikat meni alta. Nyt pitäisi alkaa miettimään tulevaisuutta, joka ei näytä kovin ruusuiselta, toteaa tehtaan pääluottamusmies Esa Hyväri.

Varmistus tehtaan alasajosta tuli yllätyksenä, vaikka tietoa on osattu odottaa maaliskuusta lähtien. Parocin vuokrasopimus tontinomistaja Nordkalkin kanssa loppuu vuonna 2019. Nordkalk on tarjonnut Parocille vaihtoehtoista paikkaa, jotta tehdas pysyisi kaupungissa.

Raha ratkaisee. Yritysmaailma on nykyään tällaista.

Parocin Lappeenrannan tehtaan pääluottamusmies Esa Hyväri.

- Oli tieto, että vaihtoehtoja on. Parocin Suomen tehtaista tämä on kannattavin yksikkö. Mutta raha ratkaisee. Yritysmaailma on nykyään tällaista, pääluottamusmies sanoo.

"Kotoa on vaikea lähteä"

Yt-neuvottelujen piirissä on tehtaan 250 työntekijää. Hyväri kertoo, että työnantaja uskoo työpaikan löytyvän yrityksen muilta tehtailta jopa sadalle työntekijälle. Tämä tarkoittaisi muuttoa Ouluun, Paraisille, tai Ruotsiin asti.

- Toinen asia on, että kuka täältä haluaa lähteä. En usko, että kovin monelta löytyy muuttohaluja. Kotoa on vaikea lähteä.

Mielenilmauksena uutiseen työntekijät järjestävät ulosmarssin keskiviikkona puolen päivän jälkeen. Töihin he palaavat torstaina iltapäivällä.