1. yle.fi
  2. Uutiset

Tampereen valtuuston nuori johtaja: "En ole kokenut auktoriteettiongelmaa"

Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtajana aloitti tammikuussa ensimmäisen kauden valtuutettu, 27-vuotias Sanna Marin. Kunta- ja aluejohtamista opiskeleva Marin uskoo, että kokeneetkin valtuustokonkarit arvostavat tiukkaa puheenjohtajaa.

Kotimaan uutiset
Anna-Sofia Nieminen ja  Sanna Marin
Jan Hynnä / Yle

Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin (sd.) arvioi valtuustokauden alkaneen hyvin tiukasta taloustilanteesta huolimatta.

- Valtuustokauden alku on sujunut hyvähenkisesti ja rauhallisesti eikä mitään yllättävää ole tullut eteen. Mielestäni valtuusto on aika keskusteleva. Alkukausi on ollut erittäin mielenkiintoinen.

Syksystä on tulossa haastava, Marin myöntää.

Säästöpaineet ovat kunnissa kovat. Syksyn budjettikokouksesta tulee vaikea.

Sanna Marin

- Tottakai meillä on tulossa vaikeita kysymyksiä Tampereella, kuten muuallakin Suomessa. Säästöpaineet ovat kunnissa kovat. Taloustilanne ei ole paras mahdollinen. Veikkaan, että syksyn budjettikokouksesta tulee vaikea ja joudutaan keskustelemaan vaikeista kysymyksistä, Marin pohtii.

Syksyllä valtuusto ottaa pormestariohjelman mukaisesti käsittelyyn myös Tampereen rantatunnelin rakentamisen, josta uumoillaan tiukkaa vääntöä.

Tiukin puheenjohtaja miesmuistiin

27-vuotias Sanna Marin on ensimmäisen kauden valtuutettu. Valtuustosalissa istuu monta häntä kokeneempaa valtuutettua, mutta Marinilla ei ole mielestään auktoriteettiongelmia.

Monet vanhemmat valtuutetut ovat tulleet sanomaan, että olen yllättävän tiukka puheenjohtaja - tiukin mitä he muistavat.

Sanna Marin

- Meillähän on kohtuullisen nuori koko johtajakoalitio, ja olen päässyt porukkaan uutena hyvin mukaan. En ole kokenut minkäänlaista auktoriteettiongelmaa, päinvastoin. Monet vanhemmat valtuutetut ovat tulleet sanomaan, että olen yllättävän tiukka puheenjohtaja - tiukin mitä he muistavat.

- Opiskelen yliopistossa kunta- ja aluejohtamista ja olen juuri valmistumassa. Siksi kuntakenttä on minulle tuttu. Sen huomaa myös tuossa valtuustotyössä, että lainsäädännön tuntemuksesta ja siitä, että tuntee vähän laajemmin hallinnollista rakennetta, on hyötyä.

Marin kertoo oppivansa joka kokouksessa ja joka viikko jotakin uutta. Seuraavan kerran hän tarttuu puheenjohtajan nuijan varteen maanantaina 27. toukokuuta.

Lue seuraavaksi