Hyppää sisältöön

Metropolia Ammattikorkeakoulu aloittaa yt-neuvottelut

Pääkaupunkiseudulla toimiva Metropolia Ammattikorkeakoulu aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Yhteensä sataa työntekijää uhkaa osa-aikaistaminen, lomauttaminen tai irtisanominen.

Metropolia perustelee toukokuun lopussa käynnistyviä yt-neuvotteluita tuotannollisilla ja taloudellisilla syillä sekä koulun toiminnan uudelleenorganisoinnilla. Tavoitteena on vahvistaa Metropolian kilpailukykyä tulevaisuudessa.

Neuvotteluiden taustalla vaikuttaa valtion rahoituksen väheneminen, joka leikkaa Metropolian tuloja seuraavan kolmen vuoden aikana 15 miljoonalla eurolla. Merkitystä on myös ammattikoulujärjestelmän uudella tuloksellisuuteen perustuvalla rahoitusmallilla.

Syksyllä haettavat uudet koulutusvastuut saattavat lisäksi muuttaa ammattikorkeakoulun koulutustarjontaa. Rehtori Riitta Konkolan mukaan muutoksia esitetään tällä hetkellä ainakin teatteri-ilmaisun ohjaajien, musiikkipedagogien ja hammasteknikoiden koulutusohjelmiin.

Yt-neuvottelut johtavat enintään sadan henkilön osa-aikaistamiseen, lomauttamiseen tai irtisanomiseen vuosina 2013-2014. Myös työnkuvat saattavat muuttua.

Suomen suurinta ammattikorkeakoulua pyörittävä Metropolia Oy on tehnyt voittoa yhteensä noin 11 miljoonaa euroa vuosina 2009-2010. Viime vuoden taloudellinen tulos oli 4,4 miljoonaa euroa voitollinen.

Metropoliassa on opiskelijoita 16 700 ja henkilökuntaa 1250, joista päätoimista opetushenkilöstöä on 740. Koululla on yhteensä 20 toimipaikkaa muun muassa Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa.

Opiskelijamäärät aiotaan tulevina vuosina pitää ennallaan henkilökunnan supistuksista huolimatta.

.
.