1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sorsapuisto, Tampere

Sorsapuiston lintujen kesä alkaa Tampereella

Tampereen Sorsapuiston lintuihin voi tutustua taas torstaista alkaen. Puiston kesäasukkaista on valmistunut esite, joka paljastaa mm. sen, että kalkkunoita luullaan turhaan kiukkuisiksi.

Kuva: Antti Eintola / Yle

Tampereen Sorsapuiston linnuista on valmistunut esite. Sitä on saatavilla Sorsapuiston Pulu-kesäkioskista ja netistä. (siirryt toiseen palveluun) Lintuhäkit on myös varustettu uusin kuvallisin infotauluin. Puistossa on tänä kesänä 90 lintua, uusimpana lajina pronssikalkkuna.

- Usein ollaan siinä luulossa, että kalkkuna on kiukkuinen ja käy ihmisen päälle. Tämä on harhaluulo, sillä hyvin usein kalkkunaukon kosiotanssi ja pään punertaminen, sekä sinertäminen tulkitaan kiukuksi, vaikka ukko sillä yrittää vain hurmata akan, kertoo Itsenäinen lintukierros -esite pronssikalkkunaukosta.

Lintulajistoon kuuluvat myös mm. riikinkukko ja kanaroduista mille-fleur, paduan ja Suomen maatiaiskana.

Linnut palaavat Sorsapuistoon huomenna torstaina puolilta päivin. Ne talvehtivat nykyisin Peikkorinteen lintutalossa Askolassa, josta kaupunki vuokraa ne kesäksi. Aiemmin linnut olivat kaupungin omistamia, mutta ne myytiin viime syksynä.

Linnut ovat Sorsapuistossa alkusyksyyn. Koiranulkoiluttajien toivotaan ohittavan lintuhäkit kauempaa, sillä linnut säikkyvät koiria.

Sorsapuisto valmistu vuonna 1938, ja lintuja puistoon alettiin tuoda jo seuraavana vuonna. Lintuhäkit rakennettiin vuonna 1953.