1. yle.fi
  2. Uutiset

Pussy Riotin jäsen ryhtyi syömälakkoon

Marija Aljohina haluaa tulla kuulluksi ehdonalaishakemuksensa käsittelyssä oikeudessa.

Ulkomaat
Pussy Riotin jäsenet istuvat lasin takana.
Jekaterina Samutshevitsh (vas.), Maria Aljohina (kesk.) ja Nadezhda Tolokonnikova istuivat lasikopissa oikeudenkäynnissä Moskovassa keskiviikkona. Samutshevitsh vapautettiin ehdonalaiseen, kaksi muuta jäivät vielä telkien taa.Maxim Shipenkov / EPA

Venäläisen punkperformanssiryhmän Pussy Riotin vangittu jäsen Marija Aljohina on aloittanut syömälakon. Lakko on vastalause sille, ettei hän saa osallistua henkilökohtaisesti kuulemiseen, jossa käsitellään hänen ehdonalaishakemustaan.

Aljohina ilmoitti oikeudelle keskiviikkona vankileiriltä videoyhteyden kautta, että hän ryhtyy syömälakkoon ja määrää asianajajansa vetäytymään kuulemisesta, kunnes pääsee itse oikeuden eteen. Aljohina painottaa, että se on hänen laillinen oikeutensa.

Aljohinan ilmoitus huipensi anomuksen käsittelyn ensimmäisen päivän sekavuudet. Käsittely oli jo keskeytynyt tuon tuosta teknisiin kysymyksiin, eikä asiassa ollut juuri edetty. Venäläislähteiden mukaan käsittelyä jatkettaneen torstaina ilman Aljohinan asianajajia.

Aljohina ja Pussy Riotin toinen jäsen Nadežda Tolokonnikova kärsivät kaksivuotista työleirituomiota tuolloisen pääministerin, nykyisen presidentin Vladimir Putinin vastaisesta performanssista moskovalaisessa katedraalissa. Myös Tolokonnikova on pyrkinyt ehdonalaiseen, mutta hänen anomuksensa torjuttiin viime kuussa.

Lähteet: AFP, Reuters

Lue seuraavaksi