Soininvaara: SDP ja kokoomus sabotoivat toisiaan

Soininvaaran mukaan hallitus ei ole niin hyvä, että sitä kannattaisi pitää pystyssä hinnalla millä hyvänsä.

A-studio
Osmo Soininvaara.
Osmo Soininvaara.Yle

Vihreiden kansanedustaja Osmo Soininvaara arvostelee Ylen A-Studiossa kovin sanoin hallituksen kahden suurimman puolueen, kokoomuksen ja SDP:n, yhteistyötä.

- Hallitusyhteistyö ei suju kovin hyvin, se täytyy voida sanoa, vaikka kuinka solidaarinen pitäisi voida olla. Se ei johdu siitä, että hallituksessa on kuusi puoluetta, vaan siitä, että kaksi suurinta puoluetta eivät oikein tule keskenään toimeen. Ne sabotoivat toistensa uudistuksia koko ajan, Soininvaara lataa.

Soininvaara on aiemmin sanonut, että vihreiden pitäisi hylätä sote-esitys hallituksesta lähdön uhallakin. A-Studion haastattelussa hän toistaa, että sote-esitys on huono, mutta hän ei lähde yksin taistelemaan asiasta.

- Hävisin eduskuntaryhmässä tämän ajatuksen. Tämä on joukkuepeliä, enkä ryhdy yksin pulikoimaan. Hallitus on ollut huono saamaan aikaan päätöksiä, niin kuin edellinenkin hallitus oli. Mutta ei tämä hallitus niin hirveän hyvä ole, että sen pystyssäpitämisen puolesta kannattaisi mitä tahansa tehdä, Soininvaara sanoo.