1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. parkour

Harrastajat kaipaavat lisää parkour-kenttiä

Suurkaupunkilaisharrastuksena pidetty liikuntalaji parkour on rantautunut pikkukaupunkeihinkin. Parkouraaja ei tarvitse harrastukseensa erityistä rataa tai hallia, mutta harrastusmahdollisuuksia parantaisi parkourkenttien lisääntyminen.

Kuva: Pauliina Jolanki-Nurminen

Parkourin harrastusmahdollisuudet paranivat kertaheitolla Forssan seudulla, kun Heikan koulun pihalle rakennettu Parkour-kenttä otettiin virallisesti käyttöön.

Avajaisissa forssalainen Salama Parkour esitteli lajia ja opasti uusia kiinnostuneita lajin pariin.

Forssan seudulla voi harrastaa parkouria muun muassa Kehräämöalueella. Lisäksi Tammelassa voi käydä harrastamassa parkouria Eerikkilän urheiluopiston volttimontussa, mutta muutoin harrastuspaikkoja on seudulla vähän.

- Heikan kenttä tuleekin tarpeeseen alitus- ja ylityspaikkoineen, sanoo lajin harrastaja Juho Lauronen.

Lauronen kiinnostui vauhdikkaasta ja näyttävästä parkourista muutama vuosi sitten. Nyt hän vetää forssalaisessa urheiluseurassa omaa, seitsemän pojan porukkaa.

- Jotta lajia voi harrastaa, pitää olla ketterä, kuntoa pitää olla jonkin verran ja extreme-mieltä, ettei haittaa pienet naarmut, kertoo Juho Lauronen.

- Suurin osa ihmisistä suhtautuu meihin ihan iloisesti, eivätkä he pilaa menoa mitenkään, kertoo Juho.

- Osalle ihmisistä parkourin harrastajat tuottavat ongelmia ja he kieltävät sen heidän alueeltaan. Pelkäävät, että me rikotaan jotain. Mutta jos me rikotaan, niin me korvataan, muistuttaa harrastaja.