Mooses Mentulan Isän kanssa kahden on tarina kaipuusta

Mooses Mentula kirjoittaa kaipuusta sekä pojan ja isän suhteesta. Pikkupoika Lenne ihailee isäänsä ja pelkää menettävänsä hänet. Aikuinen Jyri puolestaan kaipaa isäänsä, jota ei ole koskaan tuntenut.

kulttuuri
Mooses Mentula
Mooses Mentula kirjoittaa kaipuusta sekä pojan ja isän suhteesta. Pikkupoika Lenne ihailee isäänsä ja pelkää menettävänsä hänet. Aikuinen Jyri puolestaan kaipaa isäänsä, jota ei ole koskaan tuntenut. Mooses Mentula oli Aamun kirjan vieraana.

Marianne on aikoinaan muuttanut etelästä Lappiin ja rakastunut poroisäntä Jouniin. He ovat saaneet Lenne-pojan, joka nyt 10-vuotiaana yrittää epätoivoisesti pitää perhettä kasassa. Lenne haluaa olla yhtä hyvä poromies kuin isänsä Jouni ja jäädä Lappiin, mutta Marianne-äiti haluaa palata takaisin etelään. Kuvioita sotkee etelästä opettajaksi tullut Jyri, jolle syntyy suhde Mariannen kanssa.

Pienen Lenne-pojan tuskasta Mooses Mentula olisi voinut kirjoittaa enemmän. Mentula kirjoittaa mainiota murretta, sopivasti hauskoja kylähulluja ja paikallisia tapoja poronkasvatuksineen. Tarinan parissa viihtyy, mutta jos romaanista riisuisi Lapin pois, niin miten se muuttuisi.