1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Saara Aalto

Koko Suomi jännittää Saaran puolesta viikonloppuna – kolme vuotta sitten Saara ja José Carreras hengailivat ja söivät takahuoneessa hedelmiä

Toukokuun alussa Kiinassa espanjalaistenori José Carrerasin kanssa konsertoinut Saara Aalto kertoo, ettei huipputenorilla ollut suuria vaatimuksia takahuoneen tarjonnan suhteen. Suomalaisartisti toivoo puolestaan omille keikoilleen takahuoneeseen peilin ja vihreää teetä.

Saara Aalto ei halaja yöllisille baarikeikolle, vaan esiintyy mieluummin konserteissa. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Kiinassa José Carrerasin kanssa esiintynyt Saara Aalto kertoo, ettei espanjalaistenorilla ollut kummallisia vaatimuksia siitä, mitä takahuoneessa pitää olla tarjolla.

– Söimme yhdessä hedelmiä. Tarjolla taisi olla myös teetä ja kahvia. Alkoholia ei siellä tarjoiltu, Saara Aalto kertoo.

Alkoholitarjoilu takahuoneessa ihmetyttää nuorta artistia.

– Miksi tätä ammattia tekee jos täytyy olla koko ajan kännissä? Itselleni alkoholin korvike on se flow, minkä lavalla saa, Aalto pohtii.

Aalto on ehtinyt kiertää monenlaisia keikkapaikkoja ja nähnyt myös takahuoneita laidasta laitaan. Erilaisten kokemusten pohjalta hänelle on muodostunut selkeä kuva siitä, mitä takahuoneessa ainakin pitäisi olla.

– Täytyy ehdottomasti löytyä peili. Vessakin olisi ihan hyvä, Aalto naurahtaa. Lisäksi laulaja toivoo takahuoneeseen usein vihreää teetä ja kevyttä purtavaa kuten hedelmiä. Myös lämmin odottelutila olisi plussaa.

Keikkaa enemmän kuin ehtisi tehdä

Viime kevään Voice of Finland -kisan jälkeen laulaja teki töitä kahdeksan kuukautta putkeen. Keikattomia päiviä oli vain muutama.

– Hyvä puoleni on, että pystyn tekemään monenlaisia keikkoja. En esitä pelkästään omaa musiikkiani vaan esiinnyn usein erilaisten big bandien ja sotilassoittokuntien kanssa. Lisäksi on teatterihommia ja vaikka minkälaista keikkaa laidasta laitaan, Aalto kuvailee.

– Töitä on tarjottu enemmän kuin pystyn ottamaan vastaan.