Kivityksen kohteeksi joutunut palomies vetoaa Ruotsin mellakoitsijoihin avoimessa kirjeessä

"Tulen avuksesi, jos putoat jäihin aurinkoisena maaliskuun päivänä. Miksi teet minulle näin?", palomies kysyy kivenheittäjältä.

Ulkomaat
Palomiehet sammuttavat palavaa autoa Tukholman Kistassa
Palomiehet sammuttivat palavaa autoa Tukholman Kistassa tiistaina.Jonathan Nackstrand / AFP

Kivityksen kohteeksi ruotsalaislähiössä joutunut palomies on julkistanut Facebookissa avoimen kirjeen, jossa hän vetoaa lähiöissä viime päivinä riehuneisiin ihmisiin viranomaisiin kohdistuvien hyökkäysten lopettamiseksi. Mellakoitsijat ovat sytytelleet autoja tuleen ja heittäneet poliiseja ja palomiehiä kivillä jo neljänä yönä useissa Tukholman lähiöissä.

- Sinulle, joka heitit meitä kivillä viime yönä. Luojan kiitos vain yksi 20 kivestä läpäisi tuulilasin. Onneksi minulla oli päässäni kypärä, joten kivestä jäi jälki vain siihen, palomies aloittaa viestinsä Ruotsin television SVT:n mukaan.

Palomies kuvailee, kuinka paloauton kivittäminen olisi saattanut johtaa vakavaan onnettomuuteen. Kirjoittaja toteaa, että vaikka kukaan ei loukkaantunutkaan iskussa fyysisesti, jäi siitä sekä kirjoittajalle että hänen työkavereilleen pysyvät psyykkiset jäljet.

- Olen täällä, jos isäsi joutuu kolariin ja tarvitsee apua. Autan siskoasi, jos keittiössä syttyy tulipalo. Uin jääkylmässä vedessä, jos pikkuveljesi putoaa veneestä. Autan mummoasi, jos hänen sydämensä pysähtyy. Tulen jopa sinun avuksesi, jos putoat jäihin aurinkoisena maaliskuun päivänä. Miksi teet minulle näin? Minullakin on perhe, joka haluaa vielä nähdä minut, Facebook-viestin laatinut palomies vetoaa.