Syöpähoidot tehostuvat Tyksissä

Syöpähoidon jonoja puretaan Turun yliopistollisessa keskussairaalassa. T-sairaalaan on avattu uusi lääkehoitopoliklinikka, jossa annetaan lääkehoitoja syöpäpotilaille arkipäivisin.

syöpähoidot

Turun yliopistolliseen keskussairaalaan avattu uusi poliklinikka lähes kaksinkertaistaa syöpäpotilaiden avohoitopaikkojen määrän. Huhtikuussa avatulla poliklinikalla hoidetaan syöpäklinikan, keuhkoklinikan ja naistenklinikan syöpäpotilaita.

- Tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin lääkehoitopoliklinikka on auki normaalia pitempään, kello 18:aan asti, mikä mahdollistaa pitkiä tiputusaikoja vaativien lääkehoitojen antamisen ilman, että potilaan tarvitsee kirjautua vuodeosastopotilaaksi, poliklinikan toiminnasta vastaava hallinnollinen osastonylilääkäri Sirkku Jyrkkiö kertoo.

- Aiemmin pahoin ruuhkautunut syöpäpotilaiden lääkehoidon tilanne on nyt helpottunut ja voimme aloittaa syöpäpotilaiden lääkehoidon potilaiden tarpeen vaatimassa aikataulussa.

Syöpäklinikan avohoidon potilaiden lääkehoitoja annetaan edelleen myös sytostaattipoliklinikalla. Sytostaattipoliklinikalla hoidetaan päivittäin noin 35 ja uudella lääkehoitopoliklinikalla 30 syöpäpotilasta. Lisäksi syöpäpotilaiden lääkehoitoja annetaan Vakka-Suomen ja Loimaan aluesairaaloiden syöpäpoliklinikoilla noin 20 potilaalle viikossa.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on asettanut sairaanhoitopiirille uhkasakon syöpähoitojen jouduttamiseksi. Virasto on moittinut erityisesti sädehoidon jonoja. Tyksissä on jo lisätty työvoimaa sädehoitoihin.