Opiskelijajärjestöt: Säästöt eivät saa kuihduttaa Porin yliopistokeskusta

Porin teekkarit ja Porin yliopistokeskuksen opiskelijoiden yhdistys Pointer ovat ihmeissään siitä, että kovaa taloudellista tulosta tehnyt Tampereen teknillinen yliopisto on vähentänyt sisäänottoa ja käy yt-neuvotteluja. TTY harkitsee lomautuksia ja toisen tutkinto-ohjelmansa lakkauttamista Porin yliopistokeskuksen yksiköstään.

Kotimaa
Porin yliopistokeskuksen pääovi.
Tapio Termonen / Yle

- Mielestämme viime vuonna miljoonien ylijäämän tehneen TTY:n tulisi kunnioittaa päätöksissään Satakunnan tarpeita omaan diplomi-insinöörikoulutukseen, sanovat Porin teekkarien puheenjohtaja Mikko Kangasoja ja Pointer ry:n puheenjohtaja Eeva Louhela kannanotossaan.

Kannanotossa pelätään supistusten kuihduttavan Porin yliopistokeskusta.

- Esimakua opiskelupaikkojen vähennysten vaikutuksista kaupunkiin on antanut TTY:n ylioppilaspohjaisen sisäänoton lopettaminen. Päätös on köyhdyttänyt porilaista opiskelijaelämää ja mitä todennäköisimmin vaikuttanut haitallisesti kaupungin vetovoimaisuuteen. Uhkaako sisäänoton pienentäminen pienen yksikön opetuksen kustannustehokkuutta?

Kannanoton mukaan tutkintorakenteiden ajoittainen tarkastelu on järkevää mutta sen halutaan johtavan tutkinto-opiskelun kehittämiseen ja vakiinnuttamiseen Porissa, ei toistuviin supistuksiin.

Porin yliopistokeskus sai alkunsa vuonna 1983, kun Tampereen teknillinen yliopisto avasi koulutus- ja tutkimuslaitoksen kaupunkiin.

- Olisi sääli, että Porin yliopistokeskuksen perustaja sammuttaisi valot Puuvillalla.