Soini kiitti Gustafssonia hyvästä ministerintyöstä

Väistyvä opetusministeri sai oppositiolta kiitosta työstään eduskunnan kyselytunnilla torstaina.

politiikka
Jukka Gustafsson
Soini kiitti Gustafssonia hyvästä ministerintyöstä

Väistyvä opetusministeri Jukka Gustafsson (sd.) sai oppositiolta kehuja torstain kyselytunnilla. Gustafsson luovuttaa ministerin salkun seuraajalleen huomenna.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoi arvostavansa häntä laajasti.

- Arvostan kovasti, opetusministeri Gustafsson, teidän työtänne Murikan rehtorina, intohimoisena jalkapallomiehenä ja hyvänä opetusministerinä. Toivottavasti tämä kiitos kelpaa teille. Kelpaako?, Soini kysyi.

Gustafsson vastasi, että jalkapalloilijana hänen parhaat hetkensä ovat jo takanapäin, mutta ministerintyössä hän kokee onnistuneensa.

- Olen kyllä siinä ollut, ja olen, ammattimies. Mutta uskon, että tämä tuleva opetusministeri Krista Kiuru on sitten ammattinainen siinä, hän sanoi.

Keskustan ryhmänjohtaja Kimmo Tiilikainen puolestaan kiitti paitsi Gustafssonia myös väistyvää peruspalveluministeriä Maria Guzenina-Richardsonia (sd.), joka ei ollut paikalla kyselytunnilla.

- Vaikka politiikkanne ei ole kovin hääviä ollut, ja olemme siitä monessa kohtaa eri mieltä, niin ihmisinä pidän teistä molemmista. Ja itse asiassa olen iloinen siitä, että voin jopa kutsua teitä ystävikseni, arvon ministerit, Tiilikainen sanoi.