Partiolaiset kisaavat SM-mitaleista

Partiotaitojen suomenmestaruudesta kisataan lauantaina Jyväskylässä. Kilpailun tehtävät on suunniteltu Seitsemän veljeksen hengessä.

suomenmestaruus
Partiohuivi ja josefiinansolmu
Partiolaiset tunnistaa usein huivista ja osmonsolmusta, tai kuten kuvassa, josefiinansolmusta.Jouni Koutonen / Yle

Kilpailurata kulkee Keljonkankaan koululta Sarvivuoren suuntaan. Mittaa radalla on 7 kilometriä, ja matkan varrella suoritetaan 13 rastitehtävää.

- Rasteilla mitataan kaikenlaisia partiotaitoja, ensiapua, suunnistusta, retkikokkausta ja luonnon tuntemusta. Yhteistoiminta on tehtävissä tosi isossa osassa eli kaikissa tehtävissä tarvitaan vartiohenkeä, kertoo kisojen tiedotusvastaava Hannamari Kantonen.

Kilpailun teemana on Aleksis Kiven Seitsemän veljestä.

- Kovin tarkkaan en voi etukäteen kertoa, mutta tehtävien nimiä ovat esimerkiksi jalkapuu, munavarkaissa ja saunan palo eli olemme yrittäneet tuoda tehtäviin vähän Seitsemää veljestä. Joukkueet ovat saaneet etukäteen rastien nimet ja voineet harjoitella niiden perusteella, Kantonen kertoo.

Satoja kilpailijoita

Keljonkankaalla järjestettävään kilpailuun osallistuu yli 250 partiolaista eri puolilta Suomea.

- Eli Keljonkankaalla ei kannata ihmetellä, jos pihojen liepeillä liikkuu nuoria huivi kaulassa, Hannamari Kantonen huomauttaa.

Menestystä ei tällä kertaa ole luvassa Keski-Suomeen, sillä lähes kaikki Keski-Suomen partiolaiset on valjastettu kilpailujen järjestelyihin.