Moilanen: En usko kahdeksan kunnan kimppaan

Ulvilan kaupunginjohtaja Jukka Moilanen suhtautuu Porin alueen kuntajakoselvityksen aloittamiseen myönteisesti. Moilasen mukaan olisi hyvä, että kaikki kunnat lähtisivät mukaan selvityksen ensimmäiseen vaiheeseen.

Kotimaa
Ulvilan uusi kaupunginjohtaja Jukka Moilanen Yle Satakunnan studiossa.
Jari Pelkonen / Yle

Ulvilan kaupunginjohtaja Jukka Moilanen suhtautuu Porin alueen kuntajakoselvityksen aloittamiseen myönteisesti. Moilasen mukaan olisi hyvä, että kaikki kunnat lähtisivät mukaan selvityksen ensimmäiseen vaiheeseen. Sen jälkeen halukkaat voivat jatkaa neuvotteluja. Kahdeksan kunnan kimppaa Moilanen pitää utopiana.

- Tällaisen kahdeksan kunnan kimppaan minä en usko. Tässä on jo nyt nähtävillä että Harjavallan suunnassa on muun tyyppisiä tavoitteita. Harjavalta taisi jopa kirjata omaan lausuntoonsa aiemmin, että se haluaa tehdä myös keski-Satakunnan alueella tätä selvitystä, Moilanen sanoo.

- Nakkila ja Luvia ovat olleet varsin epäröiviä siinä. Siikainen puolestaan keskustelee Pohjois-Satakunnan puolelle. Merikarvialla on aika kiinteä ajattelumalli siitä, että he pyrkivät olemaan aika pitkälle itsenäisiä, joten kahdeksan kimpaan en usko ollenkaan.