1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Helsingin taidemuseon johtajan paikka kiinnosti 21:tä hakijaa

Helsingin kaupungin taidemuseon johtajan paikkaa haki peräti 21 henkilöä. Mukana on tuttuja nimiä museo- ja taidekentältä.

kulttuuri
Tennispalatsi ulkoa kuvattuna.
Maija Toivanen / Helsingin taidemuseo

Yllättävin nimi hakijoiden listalla on Ateneumin taidemuseon nykyinen johtaja Maija Tanninen-Mattila. Hän on luotsannut Ateneumia vuodesta 2006 lähtien. Sitä ennen hän toimi Helsingin Taidehallin johtajana. Ateneumista paikkaa on hakenut myös tuotantopäällikkö Sointu Fritze.

Helsingin taidemuseon väliaikainen johtaja Erja Pusa on myös hakijoiden joukossa. Nykytaiteen museo Kiasmasta paikkaa on hakenut peräti kolme työntekijää: amanuenssi Leevi Haapala ja intendentit Arja Miller ja Marja Sakari. Marja Sakari hävisi täpärästi Janne Gallen-Kallela-Sirènille, kun Helsingin taidemuseon johtajaa valittiin kuusi vuotta sitten.

Myös Tampereen taidemuseon johtaja Taina Myllyharju on hakenut tehtävään.

Helsingin taidemuseon johtaja Janne Gallen-Kallela-Sirèn valittiin vuoden alussa Yhdysvaltalaisen Albright-Knox -taidemuseon johtajaksi ja hän on jättänyt tehtävänsä tämän kuun alussa.

Uuden johtajan valinta tulee Helsingin taidemuseon johtokunnan käsittelyyn ensi viikolla. Heidän esityksensä ehtii kaupunginvaltuuston käsittelyyn todennäköisesti vasta syksyllä.

Helsingin taidemuseon tilat laajentuvat Tennispalatsissa, kun Kulttuurien museo muuttaa Kansallismuseon tiloihin.

Lue seuraavaksi