Lontoon lento-onnettomuus sipaisi myös kajaanilaiskoululaisia

Kajaanin Lyseon yhdeksäsluokkalaiset saivat luokkaretken viime hetkillä kokemuksen, jollaista ei ollut tilattu. Kukaan ei kuitenkaan hätääntynyt.

Kotimaa
Amatöörikuvaajan videolta otetussa kuvassa näkyy Heathrown lentokentälle pakkolaskun tehneen British Airwaysin koneen moottori koneen lähestyessä kenttää.

Parikymmentä Kajaanin Lyseossa opiskelevaa luokkaretkeläistä olivat palaamassa viiden päivän Lontoon -matkalta, kun valtavalla Heathrowin lentoasemalla kaikki pysähtyi. Kentän kiitoradat suljettiin ja odotusauloihin ei päässyt.

Lontoosta Osloon menossa ollut matkustajakone joutui palaamaan takaisin teknisen vian vuoksi. Tämän hetkisen tiedon mukaan koneen moottori syttyi ilmassa tuleen. Lentoaseman kiitoradat suljettiin muulta liikenteeltä ja Airbus teki hätälaskun. Koneen 75 matkustajaa selvisivät turvallisesti maahan.

Tietoa ei saatu paikan päältä, Suomesta sen sijaan kyllä

Kajaanin Lyseossa opiskelevan Wili Loukasmäen mukaan tietoa hätälaskusta ei saanut lentokentältä.

- Se on ilmoitettu, että oma lento on myöhässä, mutta mitään muuta ei ole ilmoitettu. Tietoa on saatu kotimaasta puhelimitse ja netin kautta.

Tilanne on Loukasmäen mukaan rauhallinen.

- Ei täällä pahempaa kaaosta näy, ihan rauhallista on.

Loukasmäki ja muut ysiluokkalaiset olivat haastatteluhetkellä vielä epävarmoja siitä, milloin paluulento järjestyy.

- Nyt ollaan puoli tuntia myöhässä, mutta lähtöaika kyllä siitä vielä venyy, arvioi Loukasmäki Yle Kainuun haastattelussa hieman ennen puoltapäivä perjantaina.