Saara Aalto kiitää vaivatta Kiinasta Lappiin

Samana päivänä kun Saara Aallon uusin albumi julkaistaan, nainen itse laulaa Sodankylässä. Tuoreet kokemukset yhteisesiintymisestä maailman ykköstenorin Jose Carrerasin kanssa Kiinassa vaihtuvat sotilassoittokuntien tahteihin ja Lapin valoisiin öihin.

musiikki
Saara Aalto
Hillevi Antikainen / Yle

Perjantaina 24. toukokuuta on tärkeä päivä monessa mukana olevalle lauluntekijälle ja laulajalle. "You Had My Heart" -niminen uusi albumi on aikaisempaa tummasävyisempi ja siinä kuuluvat Saara Aallon omat, kipeätkin kokemukset tuoretta eroa myöten.

- Kun teen ite kaikki biisit, niin ne on henkilökohtasia. Kaikki tunteet, jotka käyn läpi sävellyshetkellä, tulee biiseihin, Saara Aalto sanoo.

Mitäpä järkeä olisi kirjoittaa jotain diibadaabaata, joka ei merkkaa mitään.

Laulaja ja lauluntekijä Saara Aalto

Saara myöntää, että esimerkiksi oman särkyneen parisuhteen purkaminen lauluihin kaikkien kuultavaksi on pelottavaa.

- Mun mielestä se on kluitenkin riski, joka artistin ja lauluntekijän kannattaa ottaa. Mitäpä järkeä olisi kirjoittaa jotain diibadaabaata, joka ei merkkaa mitään.

Uutuuslevy julkaistaan tämän vuoden aikana myös Kiinassa ja Japanissa.

Ihanan monipuoliset sotilassoittokunnat

Saara Aalto on aivan innoissaan esiintymisistään sotilassoittokuntien solistina. Parissa vuodessa ovat lähes kaikki Suomen sotilassoittokunnat tulleet tutuiksi. Perjantaina 24.5. on konsertti Sodankylässä ja seuraavana päivänä Rovaniemellä.

- Se on todella erilaista kuin oman viisihenkisen bändin kanssa. Soittokunnissa on 30, jopa 70 soittajaa ja on puhaltimia ja vaskisoittimia. On mahtavaa, että sotilassoittokunnat haluaa tehdä tosi monipuolista ohjelmistoa, Saara hehkuttaa.

Skaala on laaja ja on ihanaa tehdä siitä tosi show!

Saara Aalto

- Lapin konserteissakin me vedetään musikaalibiisejä, mutta myös mun omaa musiikkia. Eli ihan poppia mennään ja muun muassa Adelea ja Suomi-iskelmääkin. Skaala on laaja ja on ihanaa tehdä siitä tosi show!

Lapin valo lumoaa

Saara Aalto on syntyisin Oulusalosta ja nyt kahdeksan vuotta Helsingissä asuttuaan hän on aivan täpinöissään Lapin öiden valoisuudesta. Konsertteja on harjoiteltu Rovaniemellä, jossa on riittänyt aikaa myös yökävelyyn kaupungilla.

- Aivan mahtavaa! Kun treenien jälkeen oli aikaa, niin oli ihanaa kävellä tuossa kävelykadulla, joka on todella tunnelmallinen. Ja illalla oli ihana, kun menin ennen puoltayötä syömään ja oli aivan valoisaa! Tulee niin nostalginen olo, koska mun lapsuudessa on ollu valoisat kesäyöt, Saara Aalto herkistyy.

Ai niin, se Jose.

Toukokuun alussa Saara Aalto lauloi Shanghaissa maailman ykklöstenorin Jose Carrerasin rinnalla.

- Jose oli upea tyyppi, ei ollenkaan diiva. Ei sellanen, että "no niin, tuo Saara on joku tollanen ihan pikkunen jostain Suomesta" vaan tosi rohkaiseva. Jose oli, että tää on meidän yhteinen konsertti, muistelee Saara Aalto yhtä tähänastisen uransa hurjimmista kokemuksista.