1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Konnevesi

Konnevedellä odotetaan kesäasukkaita - katso kuvat ja kuuntele jutut

Yle Radio Keski-Suomi kyläili perjantaina 24. toukokuuta Konnevedellä. Keskellä kylän raittia keskusteltiin muun muassa konnevetisistä kaskuista, kesäasukkaista, koulumuistoista ja kukkasista. Puhetta riitti myös letunpaistosta ja lehmänhoidosta.

Nainen poseeraa Rauno Repomiehen kanssa
Kuuntele, kuinka Konnevedellä kyläiltiin perjantaina 24.5.

Yle Keski-Suomen suoraa lähetystä tehtiin Konneveden keskustasta perjantaina 24. toukokuuta. Kuulumiset vaihdettiin Ylen teltalla ja päivän parasta antia olivat jälleen ihanat ihmiset!

Kohdassa 0:50 Konneveden kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Reijo Rantanen kertoo kotiseuturakkaudesta ja konnevetisistä kaskuista.

7:00 haastattelussa on Konneveden yrittäjien puheenjohtaja, kauppias** Kari Savolainen**. 21:25 paluumuuttajat Sinikka Rossi ja Maija-Liisa Rossi sekä Heikki Häyrinen ja Kyösti Rantanen kertovat muun muassa koulumuistoistaan

Tarmo Kallio kertoo kalajuttuja kohdassa 27:15 ja 33:44 7-vuotias **Iia Kangas **uimisen ihanuudesta.

37:15 äänessä ovat 13-vuotias Vellamo Venni sekä 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja** Anni Juntunen**. 40:27 haastattelussa on 4H-yrittäjä Eeva-Maija Kakko.

Seppo Savilehto puhuu musiikista kohdassa 45:20 ja 49:00 haastattelussa on Laukaan kansalaisopiston rehtori** Maarit Hedman**. 53:55 paikalle huristelee Jouko Manninen 50-vuotiaalla pyörällään.

Kukkakauppias** Sirkku Vatanen-Jäntti** kertoo, mikä ruusussa viehättää 55:42 ja Konneveden gospel-kuorossa laulava Sanna Liukkunen iloitsee hyväntekemisestä 1:01:03.

1:03:54 Konnevesipäivien järjestelyistä kertovat Milla Pakarinen ja Anne Laine.

Toimittajina Konnevedellä ovat Heli Kaski, Marika Paaso ja Pekka Autio.