Perheriita pakistanilaiskoneessa syy Britannian hävittäjien väliintuloon?

Keskenään kiistelleet perheenjäsenet uhkasivat räjäyttää koneen, elleivät saisi riidellä rauhassa, kerrotaan lentoyhtiöstä.

Ulkomaat
Lentokone kentällä.Poliisiautoja ympärillä.
Poliisiautot ympäröivät pakistanilaisen koneen Stanstedin lentokentällä.Tal Cohen / Epa

Pakistanilaisen matkustajakoneen käännyttäminen Manchesterista lontoolaiselle Stanstedin lentokentälle johtui perheriidasta, kerrotaan koneen omistavasta lentoyhtiöstä.

Britannian ilmavoimien hävittäjät saattelivat konetta, jossa oli runsaat 300 matkustajaa ja miehistön jäsentä. Stanstedissa poliisi pidätti kaksi miesmatkustajaa. Poliisin mukaan heitä epäillään lentoturvallisuuden vaarantamisesta.

Uutistoimisto AFP:n lähde Pakistan International Airlines -yhtiössä kertoo, että matkustajien joukossa oli 8 - 10 saman perheen jäsentä, jotka alkoivat riidellä keskenään. Kun matkustamohenkilökunta pyysi heitä rauhoittumaan, joku heistä uhkasi räjäyttää koneen, elleivät he saisi riidellä rauhassa, PIA:n lähde kertoo.

Uhkauksesta pelästyneenä miehistö teki hälytyksen, jolloin kone käännytettiin Manchesterin yltä vain kymmenen minuuttia ennen aiottua laskua.

Outona yhteensattumana täsmälleen sama PIA:n kone juuri samalla Lahoren ja Manchesterin välisellä lennolla joutui poikkeusreitille myös toissa syksynä. Tuolloinkin koneen oli laskeuduttava Stanstediin pommiuhkauksen takia. Vaarallisilta vaikuttavissa tilanteissa koneet ohjataan nimenomaan Stanstediin, koska se on riittävän suuri mutta kyllin vähän liikennöity kenttä.

Lähteet: AFP