IMF:n johtaja Lagarde vältti syytteet - kuullaan todistajana

Lagarde sanoo toimineensa aina lain mukaan.

Ulkomaat
Christine Lagarde puhui medialle 24. toukokuuta Pariisissa.
Christine Lagarde puhui medialle 24. toukokuuta Pariisissa.Jacques Demarthon / AFP Photo / Lehtikuva

Ranskassa pariisilainen tuomioistuin on päättänyt kuulla Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n pääjohtaja Christine Lagardea erityisenä todistajana tapauksessa, joka liittyy hänen toimiinsa aiemmin Ranskan valtionvarainministerinä. Lagarde on ollut kuultavana kaksi päivää ja välttyi perjantaina syytteiltä.

- Asemani todistajana ei tullut yllätyksenä itselleni. Olen toiminut aina valtion etujen ja lain mukaan, Lagarde sanoi päätöksen jälkeen.

Lagardelle annettu asema tarkoittaa, että hän vastaa kysymyksiin kuulemisissa asianajajansa avustamana. Se jättää auki mahdollisuuden, että Lagardea vastaan saatetaan nostaa syytteet myöhemmin, mikäli jotain uutta ilmenee.

Kuuleminen on liittynyt Lagarden rooliin tapauksessa, jossa miljonääri Bernard Tapielle maksettiin Ranskan valtion kassasta 400 miljoonaa euroa korvauksia 2007. Lagarde siunasi valtio-omisteisen Credit Lyonnais -pankin ja Adidas-miljonäärin sovinnon kiistassa, joka oli jatkunut Adidaksen myynnistä vuodesta 1993 saakka.

Tapie oli tuolloisen presidentin Nicolas Sarkozyn ystävä. Syyttäjien mukaan Sarkozy puolestaan sai vastalahjaksi Tapien tuen 2007 presidentinvaaleissa.

Lagarde on kiistänyt toimineensa väärin.

Lähteet: AFP, AP, Reuters