EU-johtajat taisteluun nuorten työpaikkojen puolesta

EU:n presidentti Herman van Rompuy vaatii jäsenmaiden johtajia ryhtymään toimiin nuorisotyöttömyyden nujertamiseksi. Kreikassa ja Espanjassa lähes kaksi kolmesta alle 25-vuotiaasta on ilman työtä.

Ulkomaat

Huoli etenkin nuorten katoavista työpaikoista on saanut EU-johtajat liikkeelle. Uutistoimisto AFP:n mukaan EU:n presidentti Herman van Rompuy on lähettänyt kaikille jäsenmaiden johtajille kirjeen, jossa hän vaatii näitä tarttumaan toimeen taistelussa nuorisotyöttömyyttä vastaan.

Van Rompuyn mielestä työttömyysluvut on saatava paranemaan pikaisesti. Hän aikoo nostaa työttömyyden yhdeksi kesäkuun lopussa pidettävän huippukokouksen pääaiheista. Van Rompuyn mukaan kokouksessa voidaan etsiä keinoja nuorten saamiseksi takaisin töihin ja opintoihin.

Nuorisotyöttömyys on esillä myös Berliinissä heinäkuun alussa. Saksan liittokansleri Angela Merkel on kutsunut kaikkien jäsenmaiden työministerit keskustelemaan yhä kasvavaa huolta herättävistä nuorten työttömyysluvuista.

Nuorisotyöttömyys on ennätyksellisen korkealla lähes kaikkialla Euroopassa. Esimerkiksi Kreikassa ja Espanjassa lähes kaksi kolmesta alle 25-vuotiaasta on ilman työtä.

Lähteet: AFP