1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Lontoon sotilasmurhasta epäillyn tuttava pidätettiin

Poliisi pidätti miehen, kun hän oli tulossa Britannian yleisradioyhtiön BBC:n haastattelusta. Haastattelussa mies väitti, että Britannian turvallisuuspalvelu MI5 olisi yrittänyt aiemmin värvätä hänen ystävänsä, jota nyt epäillään brittisotilaan raa'asta surmasta

Ulkomaat
Poliisit partioivat brittisotilaan surmapaikan läheisyydessä Lontossa 23. toukokuuta.
Poliisit partioivat brittisotilaan surmapaikan läheisyydessä Lontossa 23. toukokuuta.Carl Court / AFP Photo / Lehtikuva

Britannian poliisi on pidättänyt Lontoon raa'asta sotilassurmasta epäillyn miehen lapsuudenystävän. Poliisi pidätti miehen, kun tämä oli lähdössä haastattelusta Britannian yleisradioyhtiön BBC:n tiloista.

Poliisi vahvistaa BBC:lle, että 31-vuotias mies on pidätetty liittyen terrorismirikosepäilyihin. Ainakin kahteen lontoolaisasuntoon on pyydetty kotietsintälupaa.

Poliisin mukaan pidätys ei kuitenkaan suoraan liity sotilaan keskiviikkoiseen surmaan. Surmaajiksi epäillään kahta nigerialaistaustaista brittimiestä.

Lauantaina pidätetty mies oli juuri antanut BBC:lle haastattelun, jossa hän kertoi Lontoon surmasta epäillystä lapsuudenystävästään. Hän muun muassa sanoi, että Britannian turvallisuuspalvelu MI5 olisi aiemmin yrittänyt värvätä tämän tekemään heille töitä. Tämä kuitenkin kieltäytyi.

BBC ei ole saanut viranomaislähteiltä vahvistusta väitteille.

Haastattelussa lapsuudenystävä kertoi myös, että lapsuudenystävä oli muuttunut, kun hänet oli pidätetty Kenian-matkallaan. Tämä oli kertonut, että häntä oli pahoinpidelty pidätysaikana fyysisesti ja seksuaalisesti.

Brittisotilas surmattiin raa'asti keskiviikkona lukuisien sivustakatsojen edessä lähellä Woolwichin kasarmeja. Surmaajiksi epäillyt kaksi miestä ovat sairaalahoidossa, sillä he haavoittuivat poliisin luodeista.

Surmatutkinnan yhteydessä on pidätettynä myös kolmas mies. Kaksi pidätettyä naista on päästetty vapaaksi. Poliisi on myös tehnyt useita kotietsintöjä.

Lähteet: AP, Yle Uutiset

Lue seuraavaksi