BBC: Hyökkäykset muslimeja vastaan lisääntyneet brittisotilaan murhan jälkeen

Uskontoryhmien välistä vuoropuhelua edistävä Faith Matters -järjestö kertoo BBC:lle, että hyökkäyksiä on ollut eri puolilla maata ja myös internetissä.

Muslimien vastaiset hyökkäykset ovat lisääntyneet Britanniassa brittisotilaan keskiviikkoisen murhan jälkeen, kertoo Faith Matters -järjestö Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan. Teot vaihtelevat moskeijoita vastaan tehdyistä hyökkäyksistä ja graffitista päähuivien riistämiseen musliminaisilta, muihin hyökkäyksiin ja solvauksiin.

Uskontoryhmien välisen jännityksen lieventämiseksi toimiva Faith Matters kertoi lauantaina, että sen auttavaan puhelimeen on tullut keskiviikon hyökkäyksen jälkeen 162 soittoa, kun normaalisti soittoja tulee kuusi päivässä.

Järjestön johtaja Fiyaz Mughal kertoi BBC:n Radio 5 Livessä, että erityisen huolestuttavaa on tapausten leviäminen. Niitä on eri puolilla maata, hän totesi.

Osa hyökkäyksistä on Mughain mukaan hyvin aggressiivisia. Lisäksi internetissä näyttää olevan merkittävää toimintaa, mikä viittaa siihen, että välikohtauksia ja hyökkäyksiä muslimien instituutioita ja kokooontumispaikkoja vastaan koordinoitaisiin, Mughal sanoo.

Keskiviikon jälkeen muutamia ihmisiä vastaan on nostettu syyte sosiaalisessa mediassa julkaistuista hyökkäävistä viesteistä, BBC kertoo.

Brittisotilas surmattiin keskiviikkona raa'asti Woolwichin kasarmien lähellä Lontoossa. Surmasta epäillään kahta nigerialaistaustaista brittimiestä, jotka haavoittuivat pidätyksen yhteydessä. Brittimedian tietojen mukaan miehet ovat kääntyneet islaminuskoon.