MM-kisamäkien remontti pölisee ja metelöi Lahdessa – maauimalan uimarit evakkoon?

Hiihdon vuoden 2017 MM-kisojen valmistelut näkyvät Lahden mäkimontussa. Toistaiseksi ei ole varmaa, miten korjaustyöt vaikuttavat tänään auenneen maauimalan toimintaan.

Kotimaa
Lahden maauimalassa on aloitettu remontti
Kisamontussa tehdään omaa väylää jalankulkijoille. Meeri Niinistö / Yle

Lahden hyppyrimäkien alastulomonttua remontoidaan kesällä vuoden 2017 MM-kisoja varten. Keskimmäinen, eli normaalimäki, kunnostetaan.

- Suunnitelmissa on, että mäen remontti aloitetaan viikolla 24. Tarkennukset aikatauluun tulevat sitten, kun urakkaneuvottelut on käyty, kertoo Lahden liikuntapalvelujen liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas.

Remontti on jo aloitettu mäkimontussa. Keskimmäisen mäen remonttia on ennakoitu niin, että jalankulkijoille on työn alla oma kulkuväylä. Keskimmäisen mäen remontin on tarkoitus valmistua marraskuussa.

- Väylällä erotetaan työmaaliikenne muusta liikenteestä. Tavoitteena on viihtyisä ja turvallinen kulku altaalle, Ahokas kertoo.

Myös suurmäki remontoidaan lähivuosina.

Tällä viikolla tarkennuksia

Remontti alkaa muovitusten ja ylärakenteiden purkamisella. Sen jälkeen montun pohjalta siirretään maata. Toimenpiteellä saattaa olla vaikutuksia maauimalan aukioloon.

Ahokas muistuttaa, että maansiirrosta aiheutuu aina pölyä ja melua. Vasta töiden alettua osataan arvioida, ovatko haitat liian suuria uimareille.

- Sitten täytyy harkita, siirretäänkö maauimalan toiminta halliin.

Aikataulut ja seuraukset selviävät lähiviikkoina sitten, kun remonttiin valitaan urakoitsija.

Sitten täytyy harkita, siirretäänkö maauimalan toiminta halliin.

Markku Ahokas

- Uskoisin, että tällä viikolla tiedetään, kuka rakennushankkeen hoitaa.