Hyppää sisältöön

Nuoret naiset lasikattoa puhkomassa

Tradenomiopiskelijat Essi Kurkela ja Mira Rantalainen päättivät tutkia, miksi naiset eivät pääse johtajiksi. Opinnäytetyön tulos on, että syypäänä ovat enimmäkseen naiset itse.

Kuva: Heidi Asplund / Yle

Naiset nousevat entistä enemmän johtajapaikoille, mutta yhä vieläkin heidän määränsä johtotehtävissä on pieni. Uusi naissukupolvi voi muuttaa tämän. Ainakin jos se on kiinni Laurea-ammattikorkeakoulusta Hyvinkäältä juuri tradenomiksi valmistuvista Essi Kurkelasta ja Mira Rantalaisesta. Nämä nuoret naiset tähtäävät johtajiksi.

Kurkela ja Rantalainen haastattelivat opinnäytetyötään varten kahdeksaa johtavassa asemassa olevaa naista ja kysyivät, mikä estää naisia nousemasta johtotehtäviin. Opinnäytetyön tehneiden nuorten naisten mukaan naiset ovat itse suurelta osin syynä lasikattoon.

Kun ei itse usko itseensä johtajana, eivät muutkaan siihen usko.

Mira Rantalainen

- Naiset eivät pyri johtajiksi tietoisesti, he eivät usko itseensä, he tekevät liikaa töitä yrittäessään todistella pätevyyttään eivätkä vaadi itselleen kuuluvia titteleitä tai palkkaa, Kurkela summaa opinnäytetyön tuloksia.

- Naisia ei mielletä johtajiksi, koska kun ei itse usko itseensä johtajana, eivät muutkaan siihen usko, Rantalainen lisää.

Älä ahkeroi turhaan

Rantalainen ja Kurkela huomasivat haastatteluissaan, että naisilla on tapana todistella pätevyyttään ahkeroimalla liikaa.

Ei johtajia palkata sen vuoksi, että he ovat olleet ahkeria.

Essi Kurkela

- Ei töitä tarvitse oikeasti tehdä kotona vielä puolen yön aikaan. Ei johtajia palkata sen vuoksi, että he ovat olleet ahkeria. Voit olla pätevä, mutta ei sitä tarvitse jatkuvasti todistella, Kurkela huomauttaa.

Haastatteluissa kävi myös ilmi, että naiset eivät edes välttämättä ota vastaan ylennystä, jos sellaista tarjotaan.

- Useat haastateltavat naisjohtajat kertoivat, että kun he ovat yrittäneet ylentää jotain pätevää naista vastuulliseen tehtävään, niin tämä nainen ei ole halunnut ottaa sitä vastaan, vaan tarjoutunut ottamaan kakkosvastuullisen paikan. Miespuoliset henkilöt ovat samassa tilanteessa olleet innoissaan ja uskoneet kykyihinsä, Kurkela kertoo.

- Naisilla on tapana tavoitella täydellisyyttä. He eivät usko, että he ovat valmiita tehtävään. Koko ajan pitäisi olla parempi, jotta voisi kokea, että uskaltaa ottaa vastuuta, hän pohtii.

Usko itseesi

Muutenkin tietoinen eteneminen uralla on naisille vaikeampaa kuin miehille.

- Naiset eivät vaadi parempaa palkkaa ja titteliä, koska he eivät pidä niitä tärkeinä. Heille tuntuu riittävän henkinen korvaus eli että työ on mielenkiintoista ja tuo uusia kokemuksia. Se ei kuitenkaan näytä hyvältä cv:ssä eikä sillä edetä uralla, Rantalainen muistuttaa.

Jos haluat johtajaksi, sinne täytyy tavoitella tietoisesti.

Essi Kurkela

Nuorilla tradenomeilla on myös ratkaisu tähän.

- Pitäisi vain rohkaista mielensä ja uskoa omaan pätevyyteensä. Naisethan kouluttavat itseään huomattavasti miehiä enemmän, joten he todella ovat päteviä. Pitää uskoa itseensä ja jos haluat johtajaksi, sinne täytyy tavoitella tietoisesti, Kurkela sanoo.

Lasikatto on yhä tabu

Kurkela ja Rantalainen huomasivat myös, että naisjohtajat eivät halua puhua naisjohtajuudesta tai lasikatoista.

- Lasikatosta puhuminen on yhä häpeällistä. Siitä ei uskalleta puhua, kun pelätään oman työpaikan puolesta, Rantalainen toteaa.

Nuoret naiset eivät ole vielä päättäneet, mitä he valmistuttuaan tekevät, mutta ainakin he aikovat puhua lasikatosta ja muista ongelmista avoimesti.

- Varmaan joku voi ajatella, että olemme hankalia ämmiä, koska haluamme pitää asiaa esillä ja edistää naisten asemaa ja olla itse esimerkkeinä, mutta jos sillä asiaa saadaan esille, niin sitten haluamme olla hankalia ämmiä, Rantalainen toteaa.

Alku on ainakin ollut lupaava. Nuoret naiset innostuivat tutkimusaiheestaan niin paljon, että järjestivät Hyvinkäällä Naisjohtajuuden illan, johon pyysivät puhumaan tv:stä tutut Vallila Interiorin hallituksen puheenjohtajan Anne Bernerin ja Viva LKV:n liiketoimintajohtajan Kaisa Liskin.

- Otimme vain puhelimen käteemme ja soitimme. Aivan mahtavaa, että saimme mukaan kaksi varmaan Suomen kiireisintä naisjohtajaa, Rantalainen kertoo innoissan juuri ennen h-hetkeä.