Ranska etsii toimittajien näytteistä jäämiä kemiallisista aseista

Nimettömänä pysyttelevä virkamies kertoo Ranskan tehneen hiljattain myös toisilla näytteillä testejä, joista paljastui viitteitä taistelukaasujen käytöstä Syyriassa.

Ulkomaat

Ranska tutkii, löytyykö ranskalaistoimittajien Syyriasta tuomista näytteistä jäämiä kemiallisista aseista. Nimettömänä pysyttelevä korkea virkamies kertoo, että Le Monde -lehden toimittajat ovat luovuttaneet viranomaisille näytteitä, joita ryhdytään nyt analysoimaan. Lähde ei kerro, millaisista näytteistä on kyse. Testien tuloksia odotellaan muutaman päivän päästä.

Sama virkamies kertoo Ranskan tehneen hiljattain myös toisilla näytteillä testejä, joista paljastui viitteitä taistelukaasujen käytöstä Syyriassa.

Le Monde -lehden mukaan Syyrian armeija on viime kuussa käyttänyt kemiallisia aseita kapinallisia vastaan Damaskoksen liepeillä. Lehti on julkaissut videon, jossa kapinallistaistelijoita hoidetaan heidän saatuaan vakavia oireita.

Syyrian sisällissodan molemmat osapuolet ovat syyttäneet tosiaan kemiallisten aseiden käytöstä.

Yhdysvallat on ilmoittanut harkitsevansa puuttumista Syyrian sisällissotaan, jos jompikumpi osapuoli ottaa käyttöön kemialliset aseet.

Lähteet: Reuters, AFP