Sami Sulkko äänestettiin Forssan uudeksi kaupunginjohtajaksi

Forssan kaupunginvaltuusto valitsi maanantai-iltana äänestyksen jälkeen kaupungin uudeksi johtajaksi Sami Sulkon. Hän siirtyy Forssan kaupunginjohtajaksi Savonlinnan viestintä- ja yhteiskuntasuhteiden johtajan tehtävistä.

Punkaharjun kunnanjohtaja Sami Sulkko. Kuva: Petri Vironen / Yle

Forssan kaupunginjohtajaksi on valittu Sami Sulkko. Forssan kaupunginvaltuusto päätti valinnasta maanantai-iltana äänestyksen jälkeen.

Kaupunginvaltuustossa on 43 jäsentä. Sami Sulkko sai 26, Jari Jussinmäki 11 ja Pasi Kankare 6 ääntä. Sulkko tuli valituksi jo ensimmäisessä äänestyksessä.

Sami Sulkko kertoo, että tarkoituksena on aloittaa työt Forssan kaupunginjohtajana viimeistään elo-syyskuun vaihteessa. Kuntaliitosta tärkeämpää on hyvä ja tiivis yhteistyö, arvioi Forssan uusi kaupunginjohtaja.

- Tiiviin yhteistyön strategia on Forssan ollut seudulle aivan hyvä, tietenkin koko seudulla tarvitaan entistä enemmän sen määrittämistä, mikä on yhteinen tahtotila ja visio, millä tulevaisuutta rakennetaan.

- Kuntaliitoksia tulee, jos ne on tullakseen. Forssan seudulla on tehty aika hyvin erilaista yhteistyötä ja syvennetty, varsinkin terveydenhuollon osalta. Itse uskon, että Forssan malli varsinkin tässä terveydenhuollossa tulee vielä sellaiseksi, että siitä tulee Suomen johtava esimerkki siitä, miten terveydenhuollon integraatio kannattaa rakentaa.

Sami Sulkko siirtyy Forssan kaupunginjohtajaksi Savonlinnan viestintä- ja yhteiskuntasuhteiden johtajan tehtävistä. Aiemmin Sulkko on toiminut muun muassa Punkaharjun ja Sulkavan kunnanjohtajana vuonna 2006, jolloin hänestä tuli Suomen nuorin kunnanjohtaja. Nyt hän on 36-vuotias.

Sulkko on kotoisin Seinäjoelta. Hän toimi Nuoren Keskustan liiton puheenjohtajana vuosina 2001-2003 ja oli kansanedustajaehdokkaana 1999.

Sulkko on toiminut myös keskustan kansanedustajien Petri Neittaanmäen, Jukka Vihriälän sekä europarlamentaarikko Kyösti Virrankosken avustajana. Sulkko on ilmoittanut, ettei hän ole enää puolueen jäsen.