Erikoislinjat ja opetusteknologian uutuudet pitävät pikkulukion kisassa mukana

Miten kilpailla opiskelijoista Tampereen suosittujen lukioiden kanssa? Tätä on mietitty paljon esimerkiksi Ylöjärvellä.

Tredun toimintaa järjestetään myös Ylöjärven uudessa koulutuskeskus Valossa. Kuva: Mari Siltanen / Yle

Tampereen naapurikunnassa Ylöjärvellä on jouduttu viimeisen kymmenen vuoden aikana miettimään, miten vastata suosittujen tamperelaislukioiden kilpailuun opiskelijoista.

- Tuon mietinnän tuloksena meille on luotu yrittäjyyslinja, joka on herättänyt paljon kiinnostusta. Myös kansainvälistä toimintaa on reilusti, kertoo Ylöjärven lukion rehtori Jarkko Tuomennoro.

- Olemme olleet oikeastaan aina hyvin etulinjassa opetusteknologian hyväksikäytössä. Tänä päivänä muun muassa kaikilla opiskelijoillamme on läppärit käytössä.

Jos vertaillaan kahta yksittäistä kevättä, vuosia 2000 ja 2013, ovat ylioppilaskirjoituksen tulokset nousseet Pirkanmaalla eniten juuri Ylöjärvellä. Tässä vertailussa toiseksi maakunnassa sijoittuu tamperelainen Kalevan lukio.

Suurin kiitos kuuluu ammattitaitoisille ja innostuville opettajille, jotka saavat nämä kaikki tulokset loppupeleissä aikaan.

Jarkko Tuomennoro

Lukioita on viime vuosina vertailtu paljon pelkästään ylioppilaskirjoitusten pistekeskiarvojen perusteella, mutta Yle Uutisten tekemässä lukiovertailussa on huomioitu myös se, miten tulokset ovat muuttuneet vuosina 2000-2013.

- Tietysti suurin kiitos kuuluu ammattitaitoisille ja innostuville opettajille, jotka saavat nämä kaikki tulokset loppupeleissä aikaan, Tuomennoro sanoo.