Hyppää sisältöön

Klasu ja Tykki Pirkanmaan parhaat myös pitkän ajan vertailussa

Tampereen klassillinen lukio on Pirkanmaan paras, kun verrataan lukioiden ylioppilastuloksia 2000-luvulla. Sama koulu oli maakunnan ykkönen myös, kun verrattiin lukioiden tämän vuotisia tuloksia.

Kuva: Arja Lento / Yle

Yle Uutiset vertaili lukioiden ylioppilastuloksia koko 2000-luvun ajalta, vuodesta 2000 vuoteen 2013. Ylioppilaskokeiden arvosanojen perinteisessä paremmuusvertailussa Pirkanmaan paras oli Tampereen klassillinen lukio, joka sijoittui valtakunnallisella listalla yhdeksänneksi.

Toiseksi paras pirkanmaalaiskoulu tässä vertailussa oli Tampereen yhteiskoulun lukio, joka on valtakunnallisella listalla 14. Maakunnan kouluista kolmas, Tampereen lyseon lukio, sijoittuu valtakunnallisella listalla sijalle 19.

Samat koulut pärjäsivät hyvin myös tänä vuonna. Aiemmin julkaistussa vertailussa, jossa listattiin koulut pelkästään tämän kevään tulosten perusteella, Tampereen klassillinen lukio oli Pirkanmaan ykkönen ja valtakunnallisen listan 12. Toiseksi paras, Tampereen yhteiskoulun lukio , oli sijalla 15 ja kolmas, Tampereen lyseon lukio, valtakunnallisen listan 22.

Yle Uutisten tekemässä koko vuosituhannen vertailussa koko maan paras oli helsinkiläinen Ressun lukio. Sama koulu oli paras myös tämän vuoden tulosten perusteella.