Vettä pyytäneet naiset penkoivat vanhusten asuntoja

Poliisi varoittaa päästämästä tuntemattomia asuntoonsa. Lauantaina ja maanantaina Pedersöressä ja Teerijärvellä on liikkunut naisia, jotka hankkiutuivat vanhusten asuntoihin veden pyytämisen varjolla. He veivät ainakin talon avaimen ja rahaa.

senioritalot

Pedersören Lepplaxissa kaksi naista tuli vanhuksen luo lauantai-iltana pyytämään vettä. Sisään päästyään toinen naisista oli lähtenyt kiertämään asuntoa. Heidän matkaansa lähti ainakin talon ulko-oven avain. Naiset olivat liikkeellä valkoisella henkilöautolla.

Teerijärvellä vastaavanlainen tapaus sattui maanantai-iltana. Kun talon emäntä tuli vettä hakemasta, toinen naisista oli penkomassa eteisen kaappia ja toinen makuuhuoneessa. Makuuhuoneen lompakosta oli viety rahaa. Samat naiset olivat käyneet kaksi kuukautta sitten talossa myymässä sukkia ja nähneet ostosten maksun yhteydessä, missä talonväki säilytti lompakkoa.

Teerijärven tapauksessa naiset olivat noin 20–25-vuotiaita ja liikkeellä ilmeisesti beigen värisellä sedan-mallisella henkilöautolla.

Poliisi varoittaakin vanhuksia päästämästä tuntemattomia asuntoonsa. Jos tällaisia henkilöitä käy oven takana, rekisterinumero kannattaa ottaa ylös ja ilmoittaa poliisille.