Pankakosken työväentalo imee euroja

Lieksan Pankakosken likuntasalista katkaistiin sähköt vuodenvaihteessa. Kaupunginhallitus päätti vuokrata korvaavaksi tilaksi Pankakosken työväentalon. Tila ei kuitenkaan sovellu liikuntatilaksi ja sen ylläpitäminen on kallista.

Pankakoski, Lieksa

Lieksan Pankakosken työväentalo imee euroja liikuntapaikkana. Kaupunginhallitus päätti helmikuussa vuokrata työväentalon korvaavaksi liikuntatilaksi, kun Pankakosken entisen koulun liikuntsali poistui käytöstä. Aikaisemmin sivukirjastona toiminut työväentalo ei sovellu liikuntakäyttöön pienten tilojen vuoksi.

- Siellä voi jumpata, mutta palloilulajeja siellä ei voi harrastaa, Lieksan kaupungin liikuntasihteeri Jarmo Honkanen kertoo.

Kaupunki katkaisi vuodenvaihteessa sähköt entiseltä Pankakosken koululta ja päiväkodilta. Kunta hakee toimintojen keskittämisellä säästöjä. Kun korvaavia tiloja liikuntakäyttöön ei löytynyt kaupunginhallitus päätti vuokrata Pankakosken työväentalon liikuntapaikaksi vuoden 2013 ajaksi.

- Toiminnan pyörittäminen työväentalolla on tappiollista, Honkanen tuskailee.

Työväentalosta kertyy liikuntatoimelle kustannuksia vuoden aikana 14 902 euroa. Tuloja arvioidaan saatavan vuodessa vain 1716 euroa.

- Kaupungin toimintojen keskittämisessä säästöt eivät aina konkretisoidu, pohtii Honkanen.

Liikuntatoimi hakee 15 000 euron lisämäärärahaa tämän vuoden talousarvioon työväentalon ylläpitämiseksi.