1. yle.fi
  2. Uutiset

Nuori Voima -palkinto kriitikko Otso Kantokorvelle

Nuoren Voiman Liitto on myöntänyt tunnustuspalkintonsa kriitikko Otso Kantokorvelle. Palkitsijat kiittävät Kantokorpea tinkimättömyydestä ja rehellisyydestä kulttuuria ja kulttuurin tekijöitä kohtaan.

kulttuuri
Otso Kantokorpi.
Otso Kantokorpi.Yle

Tämän vuoden Nuori Voima -palkinnon saaja on kriitikko Otso Kantokorpi. Nuori Voima -tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain ansioituneesta toiminnasta kirjallisuuden ja kulttuurin alalla. Palkintolautakunta toteaa Otso Kantokorven tehneen pitkän ja monipuolisen uran toimittajana, taidekriitikkona ja tietokirjailijana.

Kriitikon työnsä ohessa Kantokorpi on toimittanut ja kirjoittanut näyttelyjulkaisuja ja kuratoinut useita taidenäyttelyitä. Lisäksi hän on opettanut taiteen sosiologiaa useissa korkeakouluissa, toiminut Yle Radio Yhden Kultakuume-ohjelman kolumnistina, Taide-lehden päätoimittajana ja kirjoittanut kirjoja virolaisesta kulttuurista.

Tutkivana journalistina Kantokorpi ansioitui vuonna 2009 paljastaessaan Wäinö Aaltosen museon näyttelyn koostuneen osittain väärennöksistä. Vastikään Kantokorpi päätti avustajasuhteensa päivälehtiin vastalauseena kriitikoiden ja avustajien työsopimusten ehtojen huonontamiselle.

Lue seuraavaksi