Anna-Liisa Tilus golfaa rahaa lapsipotilaille

Yle TV1:n kuuluttaja Anna-Liisa Tilus haluaa olla tarkka siinä, mihin hänet julkisuudessa liitetään. - Tälle asialla haluan antaa kasvoni, hän sanoo toiminnasta lastenklinikoiden kummina. Tiistaina kummit golfasivat rahaa kantahämäläisten lapsipotilaiden ja heidän perheidensä auttamiseksi.

viihde
Anna-Liisa Tilus Kummit Golfissa Hämeenlinnassa
Markku Karvonen / Yle

Lastenklinikoiden Kummit ry hyrisi tyytyväisyyttä Hämeenlinnassa. Kymmenenteen Kummit Golf -tapahtumaan Vanajanlinnassa tuli mukaan 17 joukkuetta, eli noin 70 pelaajaa, ja pilvetön taivas helli pelipäivää.

Paikallinen järjestäjä ja hyväntekeväisyystapahtumien ahkeroija Pentti Pikku-Pena Nyholm arvioi, että päivän tuotto on noin parikymmentä tuhatta euroa. Se menee Hämeenlinnassa Kanta-Hämeen keskussairaalan lapsipotilaiden hyväksi. Varoja on tarkoitus käyttää esimerkiksi kroonisesti sairaiden lasten psykologin palveluiden ostamiseen.

Osallistumismaksua vastaan joukkueet saivat pelata lastenklinikoiden kummeiksi lähteneiden mm. viihteen ja urheilun tunnettujen golfharrastajien kanssa. Mukana olivat esimerkiksi Tony Montana, Joona Puhakka, Virve Rosti, Riki Sorsa, Kari Vepsä ja Pepe Willberg.

Kummien golf on rentoa peliä

Anna-Liisa Tilus vähätteli ennen peliä golftaitojaan, mutta ainakin avauslyönnit olivat vaikuttavan näköisiä.

- Enemmän olen innokas kuin taitava. Olen golfannut nelisen vuotta, mutta tämä on kesän ensimmäinen pelikierros. Hyväntekeväisyyspelissä ei ole suorituspaineita. Yleensä ihminen tuppaa olemaan kilpailuviettinen, nyt ei pinnaa eikä mailaa purista.

- Alkuperäinen syy olla mukana, on osin talkoohenkinen pohjalainen veriryhmä. Itselläni on kolme lasta ja yksi lapsenlapsi. Syli kasvaa ja näkee niiden tuen tarvetta, joilla ei aina kaikki ole niin hyvin, sanoo Anna-Liisa Tilus.

- Jos minä voin johonkin julkista naamaani käyttää hyödyksi, niin se on juuri tällainen toiminta. Toivon, että voin olla julkisuuden kautta esimerkkinä. Julkisuudessa pitää aina miettiä missä näkyy ja miten näkyy, ja tämä on juuri se tapa jolla haluan julkisuudessa profiloitua.

Sairaala on saanut mm. keskoskaappeja ja lisäkoulutusta

- Kymmenen vuotta sitten aloitimme tämän Hattulassa, ja kymmenen vuotta ovat yritykset halunneet lähteä mukaan. Siitä kiitos heille, asia on tärkeä, auttaa pieniä ihmisiä ja helpottaa sairaaloiden paineita hoitaa lapsipotilaita. Hyvälle asialle on aina vetoa, kiittelee Pentti Nyholm.

- Kummien merkitys on suuri. Aina on tarpeita ja hankintoja. Nyt on tarkoitus hankkia psykologisia palveluja kroonisesti sairaiden lasten perheille. Tarkoitus on varhaisen kartoituksen avulla saada perheille juuri oikeanlaista apua, summaa Kanta-Hämeen keskussairaalan vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosaston apulaisylilääkäri Mikko Huhtanen.

- Olemme saaneet tukea jo useana vuonna, sillä on hankittu mm. keskoskaappeja ja keskoskehtoja. Sitten on saatu osa ultraäänilaitteen rahoituksesta. Meillä oli kahdelle laitteelle tilat ja henkilökunta, ja nyt saimme sitten toisen laitteen. Olemme myös saaneet rahaa sellaiseen henkilökunnan koulutukseen johon muuten ei olisi ollut varaa, jatkaa lasten ja nuorten osaston osastonhoitaja Marja Koljonen.