1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Ranskan viruspotilas kuoli

Mies oli Ranskan ensimmäinen uuden, sars-tyyppisen viruksen saanut ihminen.

Uudentyyppinen koronavirus on surmannut ensimmäisen ranskalaisen potilaan. Mies oli saanut tartunnan ilmeisesti Dubain-matkalta. Lähinnä Lähi-idässä levinnyt sarsin kaltainen virus on koitunut kuolemaksi yli puolella kantajista.

Tartuntoja on varmistettu Euroopassa vain muutama. Ranskassa kuollut mies oli tartuttanut sairaalassa ilmeisesti huonetoverinsa. Hän on vakavassa, mutta vakaassa tilassa.

- Viranomaiset ovat valppaina, mutta tartuntatilanne ei ole muuttunut maassamme, ottamatta lukuun potilaan kuoleman aiheuttamaa surua, kertoo Ranskan terveysministeri Marisol Touraine sanomalehti Le Monden mukaan.

Menehtynyt mies oli 65-vuotias. Euroopassa viruksen aiheuttamaan sairauteen on kuollut aiemmin yksi potilas Britanniassa helmikuussa. Hänkin oli matkustanut Lähi-itään.

Tutkijoiden mukaan kyseinen virus on sukua sars-virukselle. 10 vuotta sitten sars ryöpsähti itäisessä Aasiassa ja surmasi noin 800 tartunnan saanutta. Uudentyyppisellä koronaviruksella on myös havaittu yhteyksiä lepakoissa esiintyvään virukseen.

Ensimmäiset virustartunnat havaittiin Lähi-idän Jordaniassa viime vuoden huhtikuussa.