Logomo täyttyy luovien alojen yrityksistä

Logomo ottaa kesäkuun alussa harppauksen yritysmaailman suuntaan. Kulttuurikeskuksen uusiin tiloihin muuttaa yli 50 luovan alan toimijaa. Logomon toimitusjohtajan mukaan uudelle yrityskeskukselle on ollut tarvetta Turun seudulla.

kulttuuri
Nainen kantaa suurta palloa liiketilassa.
Eino Telkinen / Yle

Kulttuurikeskus Logomo Turussa muuttuu kesäkuun alussa luovan talouden keskukseksi. Uuteen, 5 000 neliön suuruiseen yritystilaan muuttaa yli 50 luovan alan toimijaa, muotoilufirmoista mainostoimistoihin.

Yrityskeskuksen tarkoituksena on tuoda yhteen erikokoisia ja -ikäisiä yrityksiä eri toimialoilta, jotka voivat hyötyä toisistaan. Yrityskeskuksessa tulee työskentelemään noin 300 työntekijää.

- Ihan uniikki paikka löytää toisia ihmisiä ja tehdä liiketoimintaa sillä tavalla, että siitä oikeasti syntyisi jotakin, joka tavallaan lähtisi myös Logomon rajojen ulkopuolelle. Meillä on mahdollisuus esitellä meidän tuotteitamme ympäristössä, jossa ihmiset myös käyvät ja johon ihmiset haluvat tulla, sanoo Reilu Designkauppa Mum'sin omistaja Outi Puro.

Yrityskeskus tuli tarpeeseen

Logomon toimitusjohtajan Päivi Rytsän mukaan luovaan talouteen panostava kulttuuri- ja yrityskeskus on ainutlaatuinen Suomessa. Rytsän mielestä Logomon yrityskeskukselle on ollut selvästi tarve, sillä Turkuun ei ole pitkään aikaan rakennettu mitään yrityksille tarjottavaa isompaa kokonaisuutta.

- Logomossa on paljon konsertteja, erilaisia kulttuuritapahtumia, mutta se, että me olemme aidosti luovan talouden keskus, tarkoittaa, että me tarvitsemme tänne myös niitä luovan talouden toimijoita ja yrityksiä, sanoo Päivi Rytsä.

Täällä on hyvä fiilis. Kaikki tekee töitä yhdessä.

Outi Puro

Outi Puron sai muuttamaan Logomoon osittain Turun keskustan kovat vuokrat. Toisaalta Puro odottaa eri toimijoiden väliseltä yhteistyöltä paljon.

- Täällä on hyvä fiilis. Kaikki tekee töitä yhdessä ja kaikki ovat täällä liiketoimintapohjalta, vaikka tehdään luovan alan töitä. Uskon, että siinä on taas sellainen voima millä mennään aika pitkällekin eteenpäin, sanoo Reilu Designkauppa Mum'sin omistaja Outi Puro.

Seinäjoella toimii vastaavanlainen keskus

Viestintätoimisto Tenhon viestintäyrittäjä Annika Pollari tyrmää Rytsän väitteen Logomon uuden yrityskeskuksen ainutlaatuisuudesta. Pollari huomauttaa, että myös Seinäjoella toimii kulttuuria ja yritysmaailmaa yhdistelevä Rytmikorjaamo-keskus.

- Taloa asuttavat niin yrittäjät, tutkijat, kehittäjät, opiskelijat kuin muusikotkin. Tällä hetkellä toimijoita on yli 30.

- Erilaisia tiloja talossa on bändikämpistä konttoreihin, neukkareihin, myymälöihin, aulaan ja ravintolaan sekä hulppeaan klubiin, joka vetää peräti tuhat juhlijaa, Pollari selvittää.

Päivitys 29.5.2013 kello 10.51: Juttua on muokattu. Aiemmassa jutussa kerrottiin, että Logomon uusi yrityskeskus olisi ainutlaatuinen Suomessa.