1. yle.fi
  2. Uutiset

Iron Man 3 -elokuva ampaisi historian menestyneimpien kärkiviisikkoon

Sarjakuvahahmon seikkailujen jatko-osa pölähti Avatarin, Titanicin ja Harry Potterin joukkoon. Viisikossa oli ennestäänkin kaksi supersankarirainaa.

kulttuuri
Itse Iron Man elokuvassa Iron Man 3.
The Walt Disney Company Nordic

Supersankarit vaihtuvat historian menestyneimpien elokuvien kärkilistalla, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Viiden parhaiten tuottaneen elokuvan joukkoon on noussut toimintaelokuva Iron Man 3. Se pudottaa kärkiviisikosta kahden vuoden takaisen, samanhenkisen kassamagneetin Transformers: Dark Side of the Moon.

Iron Man 3 on tuottanut maailmanlaajuisesti lähes 890 miljoonaa euroa. Maailman tuottoisimpana tieteisfantasia Avatar on haalinut pitkälle yli kaksi miljardia euroa.

Muut kärkiviisikossa ovat Titanic, supersankaritoiminta _The Avengers _ja viimeinen Harry Potter -filmatisointi.

Kaikki tämänhetkisen kärkiviisikon elokuvat ovat saaneet varsin hyvät käyttäjäarviot internetin suurimmalla IMDB-elokuvasivustolla. Kuriositeettina mainittakoon, että Hollywood-tähti Robert Downey Jr. näyttelee kahdessa niistä samaa sankarihahmon roolia.

Varmaa rahaa?

Hollywoodissa on paraikaa teossa pitkä liuta uusia sarjakuvasankareihin perustuvia elokuvia. Tuottolistan kärkipää kertoo, että isot rahat tehdään menestyselokuvien vielä menestyvimmillä jatko-osilla.

Yksin Disney on tähtäämässä elokuvavuoteen 2015 neljällä jättimäisellä "tuotefilmillä" - uudella Tähtien sodalla, Avengers-jatko-osalla, merirosvoelokuvalla Pirates of the Caribbean 5 sekä toisintalämmittelyllä animaatiolle Nemoa etsimässä.

Sanomalehti New York Times kirjoitti hiljattain elokuvastudioiden taloudellista riskiä kasvattavasta pulmasta: kaikki tekevät suuren budjetin jättihankkeita yhtä aikaa.

- Kaikki tuotantoyhtiöt ovat päättäneet, että suuren luokan elokuvat ovat parempaa liiketoimintaa, sanoi lehden haastattelema viihdemarkkina-analyytikko Doug Creutz.

- Kun jokainen päättää näin, syntyy ongelma.

Lue seuraavaksi