Ranskan etsityin vankikarkuri jäi kiinni hotellissa

Poliisi takavarikoi aseita pidätyspaikalta hotellista Pariisin liepeiltä. Karkuri pakeni kuusi viikkoa sitten räjäyttämällä vankilan portin.

Ulkomaat
Poliisit tutkivat vankikarkuri Redoine Faidin räjäyttämää ovea Lillen vankilassa Ranskassa.
Poliisit tutkivat vankikarkuri Redoine Faidin räjäyttämää ovea Lillen vankilassa Ranskassa huhtikuussa.P. Pauchet / EPA

Rajun vankilapaon tehnyt "Ranskan etsityin mies" on jäänyt kiinni kuuden viikon pakomatkan jälkeen. Redoine Faid, 41, pidätettiin yöllä hotellista Pariisin liepeiltä.

Faid pakeni vankilasta Lillen lähellä huhtikuun puolivälissä muun muassa räjähteitä käyttämällä ja panttivankeja ottamalla. Vaarallisena ammattirikollisena tunnettu Faid istui tuomiota useista pankki- ja arvokuljetusryöstöistä ja häntä epäillään pääsuunnittelijaksi myös 2010 tehtyyn ryöstöön, jonka yhteydessä syntyneessä tulitaistelussa kuoli nuori naispoliisi.

Karkuri pidätettiin Pontault-Combaultista 20 kilometriä Pariisista itään. Myös avustaja pidätettiin ja poliisi takavarikoi aseita. Viranomaiset olivat varoittaneet, että Faid on aseistautunut ja "erittäin vaarallinen".

Sisäministeri Manuel Valls kiitti poliisia tehokkaasta tutkinnasta paon jälkeen.

Faid ehti olla jo ehdonalaisessa, mutta joutui takaisin vankilaan 2011 puolivälissä rikottuaan ehdonalaisensa sääntöjä. Hän on ollut mukana kirjoittamassa kahta kirjaa, jossa kertoo rikosten sävyttämästä nuoruudestaan Pariisin köyhissä lähiöissä.

Lähteet: AFP