Tykkimäen huvipuistossa läheltä piti -tilanne

Tykkimäen toimitusjohtajan Sakari Pasasen mukaan seikkailuradalla olleen pojan turvavaljaat olivat menneet ikään kuin sykkyrälle. Poika ei ollut selvittänyt niitä matkalla ja radalta livetessään pojan pää oli jäänyt puristuksiin turvavaljaiden lenkkiin. Pasasen mukaan pojan henki oli kulkenut koko ajan.

Kotimaa
Seikkalurata Tykkimäen huvipuistossa.
Mika Moksu / Yle

Tykkimäen toimitusjohtaja Sakari Pasanen pitää huvipuiston uutta puissa kulkevaa seikkailurataa turvallisena. Iltalehti uutisoi tiistaina, että huvipuiston Atreenaliin seikkailuradalla sattui äitienpäivänä vaaratilanne, jossa turvavaljaat olivat kuristaneet nuorta poikaa. Toimitusjohtaja Sakari Pasasen mukaan pojan turvavaljaat olivat menneet ikään kuin sykkyrälle.

- Poika ei ollut selvittänyt niitä matkalla, vaan jatkanut matkaansa. Kun hän oli sitten livennyt radalta ja jäänyt valjaiden varaan roikkumaan, pojan pää oli jäänyt puristuksiin turvavaljaiden lenkkiin, Pasanen kuvailee tapahtunutta.

Pasasen mukaan tilanne oli näyttänyt pahalta, ja henkilökunta oli rientänyt heti auttamaan poikaa.

- Pojan henki oli kulkenut koko ajan, mutta poika oli pelästynyt tapauksesta, Pasanen kertoo.

Pasasen mukaan huvipuistossa tapahtuma on kirjattu läheltä piti -tapaukseksi. Tapauksen jälkeen radan henkilökuntaa on neuvottu tarkkailemaan, että turvavaljaat kulkevat suorina.

Pasasen mukaan henkilökunta on myös koulutettu laskemaan ihmisiä turvallisesti alas radalta turvavaljaiden avulla. Seikkailuradan henkilökunta säilyy koko kesän samana.

Pasasen mukaan täksi kaudeksi avatulla seikkailuradalla ei ole tapahtunut muita vaaratilanteita. Pasasen mukaan radalta on sen sijaan jouduttu arveltua enemmän hakemaan kesken matkan alas kiipeilijöitä, joilla on mennyt sisu kaulaan.

Tykkimäessä harkittiin seikkailuradan turvarajojen tiukentamista, mutta ne päätettiin pitää ennallaan, koska lapsen pituuden ei nähty vaikuttaneen onnettomuuteen.

Matalalla kulkeville radoille pääsee 90 senttimetriä pitkä lapsi vanhempiensa seurassa. Korkeammalla kulkeville radoille haluavan täytyy olla yli 120 senttimetriä pitkä.

Seikkailurata avattiin täksi kesäksi. Siitä uskotaan tulevan kesän vetonaula. Seikkailurata Atreenaliin on eräänlainen köysirata, jossa kuljetaan maan ja taivaan välillä vaijereiden ja turvavaljaiden varassa. Kaikki liikkuminen tapahtuu lihasvoimalla.

Tykkimäen kävijätavoite tälle kaudelle on 180 000 kävijää.