Kiinaa kuohuttanut viemärivauva oli onnettomuus - äitiä ei syytetä

Sairaalassa hoidettu "Vauva no 59" on terve ja valmis pääsemään kotiin. 22-vuotias nainen synnytti salaa vessassa ja vauva lipsahti vahingossa viemäriin.

Ulkomaat

Kiinaa on järkyttänyt tapaus, jossa vastasyntynyt vauva pelastettiin vessan viemäriputkesta. Pelastustöitä kuvaava video levisi maailmanlaajuisesti alkuviikosta ja vanhempien epäiltiin tunkeneen vauvan tahallaan, mutta keskiviikkona poliisi vahvisti, että kyseessä oli onnettomuus.

Jinhuan viranomaiset Zhejiangin maakunnassa kertoivat, että sairaalaan joutunut poikavauva on terve. Pelastajat ja lääkärit taistelivat toista tuntia vauvan saamiseksi ulos kymmensenttisestä viemäriputkesta, jonka osa leikattiin irti. 2,8 kiloa painaneella vauvalla oli yhä napanuora kiinni. Vauva sai joitain naarmuja kasvoihinsa ja raajoihinsa, mutta keskiviikkona lääkärit kertoivat, että hän on valmis pääsemään pois sairaalasta.

Vauvan 22-vuotias äiti oli pitänyt raskautensa salassa ja synnytti yllättäen vuokra-asuntorakennuksen yleisessä vessassa lauantaina. Nainen tunnusti synnytyksen viranomaisille pelastustöiden jälkeen. Hän sanoi yrittäneensä ottaa lapsen kiinni, mutta se lipsahti vessan putkistoon. Tämän jälkeen hän hälytti isännöitsijän, kun ei saanut vauvaa itse pois, kertoi Zhezhong News. Äiti oli paikalla koko pelastustöiden ajan.

Lehden mukaan nuori nainen on ravintolatyöntekijä, joka tuli raskaaksi yhden yön suhteesta ja mies kiisti isyytensä. Naisella ei ollut varaa abortiin. Hän oli myös sanonut haluavansa kasvattaa lapsen, mutta hän ei tiennyt, kuinka sen tekisi.

- Tutkimustemme mukaan kyseessä on onnettomuus, sanoi paikallinen poliisi uutistoimisto AFP:lle. Poliisi lisäsi, että äitiä ei syytetä tapahtuneesta.

Poliisin mukaan äiti itse on vakavassa tilassa synnytyskomplikaatioiden vuoksi. Vauvan isää ei toistaiseksi ole tavoitettu.

Sosiaalisessa mediassa levinneen videon vuoksi vauvalle on virrannut satoja tuhansia onnentoivotuksia ja sairaalaan on toimitettu vaippoja, vaatteita, maitojauhetta - ja adoptiopyyntöjä.

Ei-toivottujen raskauksien määrä on noussut Kiinassa, koska seksuaalivalistuksessa on puutteita. Myös abortit ovat yleistyneet. Nuorten aikuisten asenteet ehkäisyyn ovat leväperäiset. Sosiologien mukaan yli 70 prosenttia kiinalaisnuorista harrastaa seksiä ennen avioliittoa, mutta koulujen seksivalistus puuttuu häveliäisyyssyistä, koska opettajat eivät halua puhua ei-aviollisesta seksistä.

Lähteet: AP, AFP