"Sain tarpeekseni" - Helsingissä osoitettiin mieltä nettivihaa vastaan

Tiistaina uutisoitiin laajasti toimittajiin ja muihin julkisuuden henkilöihin kohdistuneista tappo- ja raiskausuhkauksista. Tänään keskiviikkona Helsingissä on osoitettu mieltä nettivihaa ja ruotsinkielisiin kohdistuvaa uhkailua vastaan.

Kotimaa
Mielenosoittajia Kolmen sepän patsaalla Helsingissä.
Mielenosoittajat kokoontuivat Kolmen sepän patsaalla Helsingissä keskiviikkona.Yle

Tappouhkauksia ovat saaneet muun muassa Ylen toimittaja-juontaja Bettina Sågbom ja Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Paula Salovaara. Pari viikkoa sitten nimetön soittaja uhkasi puolestaan raiskata ruotsalaisen kansanpuolueen varapuheenjohtajan, toimittaja Päivi Storgårdin.

Tiistaina sosiaalisessa mediassa kerättiin väkeä mielenosoitukseen nettivihaa ja ruotsinkielisiin kohdistuvaa uhkailua vastaan Helsingin keskustaan Kolmen sepän patsaalle. Mielenosoituksen järjestäjänä toimii Päivi Storgård.

- Sain tarpeekseni, Storgård totesi Yle Uutisille paikan päältä.

- Jos muut eivät uskalla, niin minulla on mahdollisuus kertoa kokemuksistani.

Viimeisimmän uhkauksen Storgård sai viime yönä - siinä mainittiin mahdollisuus saada osuma tarkka-ampujan luodista.

Toistakymmentä ihmistä käytti mahdollisuuden puhua kuulijoille Kolmen sepän patsaalla. Kaikki puheenvuorot palkittiin aplodein. Paikalle oli kerääntynyt kymmeniä ihmisiä. Myös ohikulkijat olivat jääneet kuuntelemaan suomeksi ja ruotsiksi pidettyjä puheenvuoroja.